7.5. – 14.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPäivän kyssäri: millaisella pelioikeudella pelaatRe: Päivän kyssäri: millaisella pelioikeudella pelaat

#420050 Ilmoita asiaton viesti

Ulkomaille kirjoitti: (22.3.2013 15:48:23)
Jos ERG:n kiinteistöjen arvo on enemmän kuin 825 x 5000, on silloin osake sillä hinnalla järkevä ostos. ERG:n hinnan määrittely on varmasti suhteellisen helppo homma moneen muuhun verrattuna.

Lopulta yhtiön arvo suurimmaksi osaksi tontista ja sijainnista, ei niinkään siitä millaiset golfväylät siellä kulkee. Tästä paras esimerkki on Sarfvik. Iso maa-alue huippupaikalla, se pitää arvonsa vaikka kentät olisivat mitä kuraa tahansa tai vaikka niillä kasvaisi perunaa.

Miten sen maa-alueen arvo tulee määrittää? Täällä lähdetään usein siitä, että maa-alueen arvo olisi se arvo, mikä maalla olisi silloin jos sen käyttötarkoitus olisi paras mahdollinen. Esimerkiksi, jos Sarfvik’in alueelle saataisiin mahdollisimman suuren teholuvun kaava asuinrakentamiseen, olisi hinta todella valtava. Mikäli kaavoittaja päättäisi, että alue golfin jälkeen tai muuten myytäessä kaavoitetaan maatalousmaaksi tai puistoalueeksi, ei arvo ole kummoinen edelliseen verrattuna. Näköpiirissä ei liene golfkentillä muuta kaavaa kuin golf/puistoalueen kaava, joten spekulointi on useimmiten lähinnä akateemista.