Re: paha slaissi - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
#249849 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

Toi nyt oli eka jonka löysin äkkiseltään…..

http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/golf/skills/4237164.stm

Siinä näkyy muutama tärkeä kohta kohtuullisen tuupparin, jolla ei ole hirveätä slaissiongelmaa, svingistä

PS. Keskity voimakkaasti siihen että viet mailan backswingissä sisään kääntyvälle radalle…..????

Minä ja Ernie yritetään viedä aluksi käsiä suoraan poispäin kohteesta ja ajetellen samalla, että mailan lapakin lähtee suoraan taaksepäin pallosta. Itse haluan, että kädet nousevat back svingin huipulla tosi korkealle, mutta hartiakierto tapahtuu enemmän vaakatasossa. Näkyyhän leuan alla vasen olkapää back svingin huipulla ja onhan oikea polvi saman verran koukistettu kuin alkuasennossa ?

Tarkasta ensin perusasiat (kertausta)

Harjoittelu rangella lähtee siitä, että stanssi on oikein. Tämä saadaan aikaan käyttämällä aina rangella suuntauskeppiä tai mailaa, joka osoittaa n. 0.5 metriä vasemmalle kohteesta (jos oikeakätinen niin ja lyö siis oikealta). Siis maila on yhdensuuntainen pallon ja kohteen välisen suoran kanssa, mutta n. 1/2 meetriä sivussa.

Oma kantani on, että riittää kun varvaslinja (isot varpaat) on suuntausmailan suuntainen. Molemmat jalat voisi kiertää noin 15 astetta auki eli harittamaan. Alkuasennossa pitäisi saada polvilinja ja lantiolinja tämän kepin kanssa yhdensuuntaiseksi. Hartialinja saa slaissarilla olla hieman suljettu eli hartialinja osoittaa noin 4 metriä oikealle 100 metrin päähän. Jalkojen välinen etäisyys voisi määräytyä siten, että olkapäiden pystyprojektio osuu jalkojen kohdalle (jalkaväli noin 30-40 cm tavanomaiseen säkäkorkeuteen kasvaneella uroksella).

Alkuasento pitää olla atleettinen kuin paikalta voisi kimmahtaa mihin tahansa suuntaan eli reisilihaksissa voisi tuntua mukava pieni puristus. Jalat siis pitää olla taitettuna polvista pienen kulman ei liikaa, mutta ei jalat suorina.

Paino jaloilla siis oikealla ja vasemmalla voisi olla 50/50 rauta seiskalla ja ja myös toiseen suuntaan eli 50/50 varpaat/kantapäät. Päätä voi pitää hieman kohotettuna eli palloon voi katsoa hieman alaspäin (tämä antaa paremmin tilaa hartiakierrolle).

Sitten ylävartaloa (selkää) taivutetaan palloa kohti siten, että kädet roikkuvat lähes pystysuorassa maata kohti. Grippiä aletaan rakentamaan siten, että tartutetaan maila vasemman käden pikkusormen tyvessä olevan ’tyynyn’ ja peukalon alapuolella olevan tyynyn väliin. Yksi painepiste on juuri pikkusormen tyven alapuolella olevan ’tyynyn’ kohdalla. Kun mailan lapa osoittaa kohteeseen tulisi vasemman käden peukalon ja etusormen välinen viiva osoittaa oikeaan olkapäähän. Tällöin vasen käsi on vasemman reiden sisäpinnan kohdalla lyöntisuunnassa. Mailan gripin päätä voisi myös hieman näkyä vasemman käden yläpuolella. Oikea käsi asetellaan vasemman käden alle siten, että kädet muodostavat yhtenäisen paketin. Oikean käden peukalon ja etusormen välinen viiva osoittaa myös oikeaan olkapäähän (neutraali grippi). Oikean käden painepiste muodostuu etusormen tyveen. Sopiva puristusvoima on ehkä noin 50 % maksimista. Painepisteillä tässä tarkoitetaan sitä, että niiden kautta ennen lyöntihetkeä mailaan välitetään momenttia, joka kiihdyttää mailanpään valtaisaan nopeuteen.

Koitan kirjoittaa seuraavaksi hyviä ajatuksia jatkosta, joka siis edellyttää, että nämät perusasaiat ovat kunnossa.