Aihe: paha slaissi - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

paha slaissi

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu paha slaissi

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #173665 Ilmoita asiaton viesti

  Olisko tarjolla hyviä harjoituksia slaissin poistoon? Pahasti tuntuu ulkoa sisään toi svingi menevän.. Apua!

  #249846 Ilmoita asiaton viesti

  Alkuasennosta voisi lähtee liikenteeseen eli varmistaa jotta onpi tilaa tulla sieltä sisäpuolitse. Tuo ranteiden vapautumisketju voisi myös avittaa siinä mielessä että liian aikainen lavan kiirehtiminen voipi heittää helposti käjet ulos kehältä. Samoin ehkä myös ajatus suorasta lyönnistä eli palloon ei pääse tulemaan sisältä jos ajatukset on suoraan pallon takana. Kohteesta kahtottuna.

  #249847 Ilmoita asiaton viesti
  tmv

  Pari juttua joita voisi kokeilla:

  – Keskity voimakkaasti siihen että viet mailan backswingissä sisään kääntyvälle radalle. Selkä/yläkroppa osoittaa kohteeseen päin.

  – Tarkista grippi ja tarvittaessa vahvista otetta (jotta lapa pysyy oikeassa kulmassa läpi koko lyönnin eikä aukea).

  – Jotta oikea olkapää ei pääse downswingissä karkaamaan ’ulos’: kokeile lyödä mailahuppu oikeassa kainalossa = pysyy paketti paremmin kurissa. Oikean olkapään karkaaminen on yleinen ongelma slaissin aiheuttajana.

  – (Toivottavasti tämän osaan selittää jotenkin oikein…) Siirrä oikeaa jalkaa reilusti taaksepäin niin että vaikka tähtäät normaalisti suoraan ja vasen jalka on kuten normaalissa lyönnissä, on oikea jalkateräsi kääntynyt kohteesta poispäin ja selkä osoittaa viistosti taipuneena kohteeseen. Lyö kuitenkin kuten löisit normaalista asennosta (tähtäys, swingi yms). Kun olet kääntyneenä selän ja oikean jalan osalta taaksepäin, tulee swingi väkisikin sisältä ulos tähtäyksen ollessa normaali. Näin saa tuntumaa siihen miltä ’sisältä ulos’ -lyönti tuntuu. Käännä hiljalleen lyöntimäärien kanssa normaalimpaan suuntaan.

  #249848 Ilmoita asiaton viesti

  tmv kirjoitti: (22.6.2006 14:14:40)
  – Keskity voimakkaasti siihen että viet mailan backswingissä sisään kääntyvälle radalle. .

  Päkäri taitaa olla mun lempilapsi. Tuollaisella ajatuksella mä olen onnistunut saamaan enämpi hallaa ja pahimmoillaan downswingin voimavektori on osoittanut suoraan kohteetsa poispäin. Sen sijaan ajatusten keskittäminen osuma-alueen tapahtumiin on ollu hyödykästä.
  Päkärille pitäis kyl tehä joskus jotain, ei nimittäi sovellu alaikäisten katsottavaksi…

  #249849 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Toi nyt oli eka jonka löysin äkkiseltään…..

  http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/golf/skills/4237164.stm

  Siinä näkyy muutama tärkeä kohta kohtuullisen tuupparin, jolla ei ole hirveätä slaissiongelmaa, svingistä

  PS. Keskity voimakkaasti siihen että viet mailan backswingissä sisään kääntyvälle radalle…..????

  Minä ja Ernie yritetään viedä aluksi käsiä suoraan poispäin kohteesta ja ajetellen samalla, että mailan lapakin lähtee suoraan taaksepäin pallosta. Itse haluan, että kädet nousevat back svingin huipulla tosi korkealle, mutta hartiakierto tapahtuu enemmän vaakatasossa. Näkyyhän leuan alla vasen olkapää back svingin huipulla ja onhan oikea polvi saman verran koukistettu kuin alkuasennossa ?

  Tarkasta ensin perusasiat (kertausta)

  Harjoittelu rangella lähtee siitä, että stanssi on oikein. Tämä saadaan aikaan käyttämällä aina rangella suuntauskeppiä tai mailaa, joka osoittaa n. 0.5 metriä vasemmalle kohteesta (jos oikeakätinen niin ja lyö siis oikealta). Siis maila on yhdensuuntainen pallon ja kohteen välisen suoran kanssa, mutta n. 1/2 meetriä sivussa.

  Oma kantani on, että riittää kun varvaslinja (isot varpaat) on suuntausmailan suuntainen. Molemmat jalat voisi kiertää noin 15 astetta auki eli harittamaan. Alkuasennossa pitäisi saada polvilinja ja lantiolinja tämän kepin kanssa yhdensuuntaiseksi. Hartialinja saa slaissarilla olla hieman suljettu eli hartialinja osoittaa noin 4 metriä oikealle 100 metrin päähän. Jalkojen välinen etäisyys voisi määräytyä siten, että olkapäiden pystyprojektio osuu jalkojen kohdalle (jalkaväli noin 30-40 cm tavanomaiseen säkäkorkeuteen kasvaneella uroksella).

  Alkuasento pitää olla atleettinen kuin paikalta voisi kimmahtaa mihin tahansa suuntaan eli reisilihaksissa voisi tuntua mukava pieni puristus. Jalat siis pitää olla taitettuna polvista pienen kulman ei liikaa, mutta ei jalat suorina.

  Paino jaloilla siis oikealla ja vasemmalla voisi olla 50/50 rauta seiskalla ja ja myös toiseen suuntaan eli 50/50 varpaat/kantapäät. Päätä voi pitää hieman kohotettuna eli palloon voi katsoa hieman alaspäin (tämä antaa paremmin tilaa hartiakierrolle).

  Sitten ylävartaloa (selkää) taivutetaan palloa kohti siten, että kädet roikkuvat lähes pystysuorassa maata kohti. Grippiä aletaan rakentamaan siten, että tartutetaan maila vasemman käden pikkusormen tyvessä olevan ’tyynyn’ ja peukalon alapuolella olevan tyynyn väliin. Yksi painepiste on juuri pikkusormen tyven alapuolella olevan ’tyynyn’ kohdalla. Kun mailan lapa osoittaa kohteeseen tulisi vasemman käden peukalon ja etusormen välinen viiva osoittaa oikeaan olkapäähän. Tällöin vasen käsi on vasemman reiden sisäpinnan kohdalla lyöntisuunnassa. Mailan gripin päätä voisi myös hieman näkyä vasemman käden yläpuolella. Oikea käsi asetellaan vasemman käden alle siten, että kädet muodostavat yhtenäisen paketin. Oikean käden peukalon ja etusormen välinen viiva osoittaa myös oikeaan olkapäähän (neutraali grippi). Oikean käden painepiste muodostuu etusormen tyveen. Sopiva puristusvoima on ehkä noin 50 % maksimista. Painepisteillä tässä tarkoitetaan sitä, että niiden kautta ennen lyöntihetkeä mailaan välitetään momenttia, joka kiihdyttää mailanpään valtaisaan nopeuteen.

  Koitan kirjoittaa seuraavaksi hyviä ajatuksia jatkosta, joka siis edellyttää, että nämät perusasaiat ovat kunnossa.

  #249850 Ilmoita asiaton viesti

  Herbus kirjoitti: (22.6.2006 15:06:03)
  Molemmat jalat voisi kiertää noin 15 astetta auki eli harittamaan..

  Ja tällä kurin sinusta ei pysty sanomaan oletko vasen- vai oikeakätinen.

  #249851 Ilmoita asiaton viesti

  vasuri oon

  #249852 Ilmoita asiaton viesti

  Hmmm… Touche…

  #249853 Ilmoita asiaton viesti

  Kokeilisin yksinkertaisia juttuja. Esim. etäisyys pallosta ei saa olla liian lähellä eli voisi kokeilla etäisyyden kasvattamista ja toinen helposti kokeiltu juttu joka itselläni auttoi on oikean käden käyttö. Eli ’lyö’ oikealla voimakkaammin, pitää ilmeisesti lavan paremmin kurissa ettei pääse aukeamaan ja loppukierto tulee vähän niinkuin automaattisesti kun lyödään oikealla.

  #249854 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Eli ’lyö’ oikealla voimakkaammin, pitää ilmeisesti lavan paremmin kurissa ettei pääse aukeamaan ja loppukierto tulee vähän niinkuin automaattisesti kun lyödään oikealla.

  Jos itse kokeilen tuota, niin palli kyllä lähtee suoraan, mutta lähtee sitten kaartamaan jyrkästi vasemmalle eli tuottaa Hook-kierteen, joten sopii tietyllä tavalla slaissin korjaukseen, mutta vain ns. Quick-Fix sarjassa. Pointti olisi saada maila tulemaan palliin niin, että vain rannekulma laukeaa ja kädet ojentuvat kohteeseen ilman mitään ajatuksellisia tai muita kompensaatioita. Tuota varmaan paremmissa piireissä kutsutaan on plane swing nimellä tai jotain sinne päin.

  Monilla aloittelevilla pelaajilla on palloilutausta, jolloin tietty mielikuva saattaa saada pallin lentämään suoraan. Esim: tennis, squash, pöytätennis rysty ja kämmen lyönti. Pesäpallo jne.

  Yksi jutska voisi olla tunne lyödä selkä kohteeseen eli down svingin aluksi pitää selkä käännettynä kohteeseen ja koittaa kauhoa käsiä jotenkin niin, että pallo lentää suht suoraan. Toinen ajatus voisi olla down svingin aluksi saada oikea kyynärpää oikeaan kylkeen kiinni.

  Erittäin tärkeä apuväline on peili, josta näkee eri asennot. Toisessa ketjussa esillä ollut pumppausharjoite on myös hyvä kun pysäyttää down svingin, niin mailan pitäisi osoittaa kohteesta reilusti oikealle ja samalla hartialinja voisi osoittaa myös oikealle. Kunhan saa tuntuman miltä kunnon Hook-lyönti tuntuu, niin loppu on jo helpompaa.

  Vielä tuli yksi ajatus mieleeni. Mielikuvana tai tosissaankin voisi ajatella heittävänsä käsillään sivusuuntaan 20 kg jötikkää niin pitkälle (lyöntisuuntaan) kuin mahdollista. Tämä pitää tehdä koko kropalla ja vasemman käden koukistuminen on hankalaa kun 20 kg massa vastustaa koukkukättä Chicken Wing.

  Tämä pääte vaikenee, mutta saattaa vielä palata juttuun jos muita asiattomia vastauksia ilmenee.

  #249855 Ilmoita asiaton viesti

  Jostain syystä kyllä oikealla lyömällä pysyy itselläni myös suorana loppuun asti, hook:ia tulee jos pallon paikka on liikaa vasemmalla tai lavan asento on liiaksi suljettu.
  Vielä tarkennuksena että pelaan itse oikealla eli vasurin tulee ’lyödä’ enemmän tietysti vasemmalla.

  #249856 Ilmoita asiaton viesti

  Herbus kirjoitti: (22.6.2006 21:08:18)
  Vielä tuli yksi ajatus mieleeni. Mielikuvana tai tosissaankin voisi ajatella heittävänsä käsillään sivusuuntaan 20 kg jötikkää niin pitkälle (lyöntisuuntaan) kuin mahdollista.

  Kerrotko nyt in detail mitä tämä tarkoittaa?

  Herbus kirjoitti: (22.6.2006 21:08:18)
  Tämä pitää tehdä koko kropalla ja vasemman käden koukistuminen on hankalaa kun 20 kg massa vastustaa koukkukättä Chicken Wing.

  Vasen käsi ei voi koskaan olla täysin suora. Sehän on jo fysiikan lakienkin vastaista.

  #249857 Ilmoita asiaton viesti

  Timo Rauhala opettaa Golfpisteen lukijoita Kytäjällä

  PGA:n mestaruuskilpailujen yhteydessä Golfpisteen lukijat saavat ilmaista huippuluokan opetusta Timo Rauhalalta Kytäjällä keskiviikkona 28.6 ( 13.00-14.30) ja lauantaina 1.7 klo 11-12.30.

  Nyt olisi tarjolla maan parasta osaamista Kytäjällä. Meikäläinen on sen verran yksinkertainen golf’in opiskelija että uskoisin siellä slaissien suoristuvan.

  Mutta toisaalta onhan se hirmu noloa mennä oikein henkilökohtaiseen opetukseen. Täältä nettimeilistä kun löytyy tunnetusti paras tieto ja osaaminen, eikä tarvitse muuta kuin lukaista viestit. Tää on niin helppoa!

  #249858 Ilmoita asiaton viesti

  Älä ala miettimään asiaa kovin syvällisesti lyödessä, otat vaan vähän vahvemman gripin ja tähtäyspisteeksi pallossa oikean puolen jalan sisäposken, ja annat palaa. Pian huomaat lyöväsi hukkia, siitä pääse eroon sitten palaamalla vanhaan grippiin.
  Helppoa, kannattaa kokeilla.

  #249859 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Over my 20 years of teaching, I have never gone a full day of lessons without seeing at least one student folding the left wrist and arm at impact–the fatal position known as ’the chicken wing.’ On the other hand, during many years of studying tour pros’ swings and working with such players as David Toms and Loren Roberts, I can’t remember a single instance of a professional player making this swing error.

  Letting your left wrist and arm break down at impact not only causes a loss of power and control but also prevents you from making consistently solid contact. In the next few pages, I’ll explain why you continue to break down at impact and give you some ways to fix this problem so you can play the powerful and consistent golf you’ve always dreamed of.

  Turn the page to see how to keep this chicken wing out of your game and leave it in your kitchen, where it belongs.

  Lisää http://www.findarticles.com/p/articles/mi_m0HFI/is_4_54/ai_100839542

  PS. Hei nyt on juhannusaatto, eikö teillä ole muuta tekemistä kuin lukea näitä höpinöitä ? Mää ainaski lähen kohta pelaan 19 reikää keskittyen erityisesti terassilla pelattavaan väylään nro 19. Hyvää jussia kuitenski.

  #249860 Ilmoita asiaton viesti

  Herbus kirjoitti: (23.6.2006 12:00:56)
  PS. Hei nyt on juhannusaatto, eikö teillä ole muuta tekemistä kuin lukea näitä höpinöitä ? Mää ainaski lähen kohta pelaan 19 reikää keskittyen erityisesti terassilla pelattavaan väylään nro 19. Hyvää jussia kuitenski.

  Mää alotin siitä terassilta kun janotti kovin. Pelasin väliin 9 reikää ja 18 binnan kunniaksi kumosin toisenkin. Hyvvee Juhannusta vuan!

  #249861 Ilmoita asiaton viesti

  kiitos vinkeistä kaikille.
  vahvempi grippi auttoi hiukan,
  huomenna uudet kujeet.

  #249862 Ilmoita asiaton viesti

  Siirry kauemmaksi pallosta. Silloin et yllä tulla ulkoa sisään ja tuloksena hook/draw. Sitten etsimään kultaista keskitietä…

  #249863 Ilmoita asiaton viesti

  -BoaKyy- kirjoitti: (27.6.2006 8:48:33)
  Siirry kauemmaksi pallosta. Silloin et yllä tulla ulkoa sisään ja tuloksena hook/draw. Sitten etsimään kultaista keskitietä…

  Tää on yllättävän hyvä quick fix esim. kesken kierroksen mutta mutta….. Jos grippi ei oo tarpeeks vahva niin sitten pallot löytää (jos tsägä käy) todella kaukaa oikealta – nimittäin push-slaissina, joka on tunnetusti kaikkein miehekkäin slaissin muoto!!! FOOOOOOOREEEEEEEE!!!!!!!!

  #249864 Ilmoita asiaton viesti

  Minulla on ainakin luontainen taipumus svingata stanssin suuntaan, joka tarkoitaa sitä, että maila lapa tulee väkisin ulkoa sisään jyrkästi vasenta jalkaa kohti (siis oikealta pelattaessa). Uskoisin, että sama vaivaa useimpia klubipelaajia. Ennen kuin joku irvileuka asiasta huomauttaa, haluaisin tarkentaa sitä, että tarkoitan stanssin linjalla sitä linjaa, joka kulkee jalkaterien välissä. Fysiologisesti stanssilinjaa pitkin lyöminen on tietysti mahdotonta, mutta ainakin minulla alitajunta pyrkii viemään mailan päätä jalkojen muodostamalle linjalle downsvingin lopussa. Mikäli minä mitään golfista ymmärrän, niin mielestäni palloa tulisi lyödä sitä linjaa pitkin, joka on pallon kohdalla samassa linjassa kuin varsinaisen stanssin linja. Ainakin itse kun puolivahingossa tiedostin tämän asian, slaissiongelmani hävisivät. Toki välillä ne ilmaantuvat, mutta tällä ’kahden linjan’ ajatusmallilla sen saa yleensä nopeasti kuriin. Helpottaa huomattavasti myös pallon taakse kääntymistä. Tällä on oikeasti ollut suuri merkitys peliini. Onko muilla tämän tyyppisestä ajattelusta kokemusta?

  #249865 Ilmoita asiaton viesti
  tmv

  Iso Helppo kirjoitti: (27.6.2006 9:46:04)
  Jos grippi ei oo tarpeeks vahva niin sitten pallot löytää (jos tsägä käy) todella kaukaa oikealta – nimittäin push-slaissina, joka on tunnetusti kaikkein miehekkäin slaissin muoto!!! FOOOOOOOREEEEEEEE!!!!!!!!

  Mä voin myös allekirjoittaa tämän. Mikään ei sekoita peliä paremmin kun slaissin epäonnistunut korjaus überpushslaissilla! En edes ymmärrä kuinka pallo voi lähteä niin paljon vinoon niin pienellä lyönnillä =).

  #249866 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Löytyi muutama harjoite myös Suomen Golflehdestä 5/01, jos täällä nyt jollain kutaleella on niin vanhoja lehtiä varastoituna.

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu paha slaissi