Re: Päätöksien teko kenttäyhtiöissä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPäätöksien teko kenttäyhtiöissäRe: Päätöksien teko kenttäyhtiöissä

#532485 Ilmoita asiaton viesti

Nips kirjoitti: (15.5.2014 19:51:12)
Liiketaloudellinen peruste kyllä löytyy, vaikkei välitöntä voittoa syntyisi, koska toimen tarkoitus on parantaa kenttäyhtiön tilannetta: ainakin nostaa osakkeiden kysyntää ja arvoa eli varmistaa tulevia vastikkeita sekä mahdollistaa parempia greenfee-tuloja. Lisäksi epäilen että golf-kenttäyhtiötä kohdellaan liiketaloudellisesti ’lievemmin’ vaatimuksin, koska voittoa sen ei ole tarkoituskaan tuottaa vaan pelimahdollisuuksia osakkaille ja toimessa on kyse lopulta tämän asian varmistamisesta.

Tuossa OYLn kohdassa muuten ilmeisesti on omien osakkeiden hankkiminen erikseen mainittu lailliseksi.

Tuossa olet oikeassa, että golfyhtiöiden yhtiöjärjestyksessä voiton tuottaminen ei ole ensisijainen tavoite, vaan osakkeenomistajien pelaamismahdollisuuksien tuottaminen. SIlti ’liiketaloudellinen peruste’ on minusta voiton tuottaminen ja mainittu välillinen hyöty menee tuskin tuomioistuimissa läpi – tosin jos rohkeutta riittää ja rahaa, niin sopii yrittää. Jokaisella yksittäistapauksella on omat perustelut ja tuomioistuin käyttää toki harkintaa. SIlti mainittu takuuvuokran maksaminen osakkeenomistajajille on minusta OYL:n tuon § vastainen eli laiton.

Kyseinen OYL:n luku on toki pidempi ja siinä on käsitelty laajemmin varojen jakoja, mm. koskien tuota omien osakkeiden hankkimista. Golfyhtiössä se voi tulla kyseeseen, jolloin peruste on peliväljyyden lisääminen, mutta perustelujen, hinnan ja tasapuolisuuden kanssa pitää olla tarkkana.