Re: Outti ja sivuvesieste - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötOutti ja sivuvesiesteRe: Outti ja sivuvesieste

#279931 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (2.6.2012 21:03:57)

Sohlo kirjoitti: (2.6.2012 20:59:43)

aakoo64 kirjoitti: (2.6.2012 20:52:20)
Ei voi (paitsi tetenkin harjoiuskierroksella, jolloin sääntöjen kanssa ei ole muutenkaan niin nöpön nuukaa). Varapallo taskuun ja sitten aletaan miettiä, mihin dropataan.

Rauski kirjoitti: (2.6.2012)
No näin mä sen tulkitsin. Vanhan kotikentän ykkösväylällä Virvikissä tehtiin juuri näin, kun ei voinut olla varmuutta oliko pallo nyt vesiesteessä vai oliko se kadonnut muutaman metrin levyiseen raffiin ennen väylää. Mitään etuahan tuosta ei pelaajalle tule.

No nyt olis jo kahta mielipidettä, löytyykö kolmatta keltään? 🙂

Mulla on kanssa tuo jotenkin niin pinttynyt päähän että varapallo ’lakkaa olemasta olemassa’ jos pelipallo löytyy tai kuten tässä, tiedetään että se on vesiesteessä. Voisihan tästä varapallolla jatkomahdollisuudesta ainakin jonkinlaista kikkailua seurata. Esimerkiksi tilanteessa jossa varapallo olisikin väylän sijasta outissa, tulisi helpommin mieleen jatkaa vesiestesäännön mukaan.

Toi Virvikin ykkönen on siinä mielessä vähän eri juttu koska molemmat lähtee tiiltä. Sillon joko alkuperänen löytyy tai on lähteny kolmas samasta paikasta.

Mutta se säännön ydi on edelleen se, että varapallon lyöminen on kielletty jos tiedetään alkuperäisen menneen esteeseen. Muuten sen saa aina tehdä ja lopullinen tuomio voidaan tehdä vasta kun esteen alueelta on riittävästi tietoa. Tuossa FT:n tapauksessa pelaaja kärsi turhaan jonkun hänelle virheellisesti opettamasta sääntökohdasta.

Kyllä siinäkin, jos todettu jälkeenpäin että meni vesiesteeseen olisi ollut mahdollista jatkaa noin 60-120 metrin päästä tiiboksista, riippuu vähän tietysti lyöjästä. Tosin ei sekään mitään herkkua olisi ollut.