Re: Outista ulos, mutta onko sittenkin sisällä? - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötOutista ulos, mutta onko sittenkin sisällä?Re: Outista ulos, mutta onko sittenkin sisällä?

#286527 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (30.7.2010 18:38:11)

Bogikone kirjoitti: (30.7.2010 18:25:12)

ts kirjoitti: (30.7.2010 18:14:29)

Bogikone kirjoitti: (30.7.2010 18:00:43)

Mutta varsinaiseen asiaan: Mihin tämä mainitsemasi 90 astetta perustuu? Eikö yhtä hyvin tämä raja voisi jatkua suoraan kahden viimeisen paalun jatkeen suuntaan, eli suoraan.

]

Duoda… siis mihinkähän ihmeeseen se muualle voisi kääntyä kuin 90 asteen kulmaan, kun mustapäisellä paalulla nimenomaan kerrotaan outin loppuvan siihen?

Vai jäikö sinulta vaan tuo alkupeäinen kysymys lukematta, johon Paksupekka oli vastaulksensa antanut?

Niin kyseinen merkintähän voi myös tarkoittaa, että tämä on viimeinen oob paalu, eli ei kannata enää etsiskellä sellaista kauempaa. Ja paikallissäännöissä voidaan sitten kertoa mitä on merkinnällä tarkoitettu.

Ei, vaan kyseisellä merkinnällä tarkoitetaan juuri sitä, että noiden paalujen vaikutus loppuu siihen rajaan. Sanoin toimitaan esim sviuvesiesteiden kohdalla, kun halutaan ilmoitttaa esim jonkin sillan olevan pelialuetta.

Paikallissäännöissä tuosta ei yleensä ole mainintaa, koska kukaan ei ole kuvitellut jonkun tuota toisin ryhtyvän tulkitsemaan.

Itse asiassa, nettitutkimuksen perusteella vaikuttaa, niinkuin tämä ’mustapäät’ on ihan kansallinen tapa. Ja tästä kuvittelusta, joko säännöt ovat selkeät ja yksikäsitteiset, tai sitten niitä tulkitaan.

(muuten mikä järki olisi tuossa siltaesimerkissä käyttää ’mustapäätä’. Kai sillan alla sentään on vesiestettä, vai tulkitaanko sekin pois?)