Re: Osakkaiden edut - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäOsakkaiden edutRe: Osakkaiden edut

#449014 Ilmoita asiaton viesti

yeux de serpent kirjoitti: (13.1.2011 16:37:27)

Klubipelaaja kirjoitti: (13.1.2011 15:12:31)
Näitä samoja löpinöitä käytiin pitkin viime syksyä useissa eri tavoin alkaneissa ketjuissa.

Se mikä näiltä idealisteilta toistaiseksi on jäänyt vaille huomiota on taloudelliset realiteetit. Suomessa pitäisi olla golfaajia noin 2-3 kertaa nykymäärä ja nykyinen kenttämäärä, jotta pelkällä greenfee tyyppisellä pelaamisella saataisiin homma laajemmassa mittakaavassa pelittämään. Samalla näiden pelaajien pitäisi hyväksyä se, että kentät eivät sijaitse aivan kotinurkilla, vaan matka-aikaa tulee pelikierroksen päälle. Lisäksi pelimaksut eivät sitten ole ihan pieniä.

Kunnes tuo on saavutettu, on huomattavasti järkevämpää panostaa osakaiden hyvinvointiin, kuin houkutella satunnaisia pelaajia, joiden taloudellinen merkits useimmille kentille on täysi marginaalinen.

Se, että onko tuo lähestymistapa pitkällä tähtäimellä oikea, jää nähtäväksi. Jos tosiaan olisi niin, että tilaus uuden tyyppiselle golf-toiminnalleon , luulisi muutaman edelläkävijän lähtevän viemään asiaa voimakkaasti eteenpäin.

Niinpä, mutta ’Mistä niitä kenttejä oikein tulee?’

On se kummallista, että noita uuden lähestymistavan kenttiä ei juuri ole syntynyt, vaikka niille kovasti näyttää olevan sosiaalista tilausta. Tai no niin no, ehkä juuri siksi.. Sosiaalista tilausta on, muttei taloudellista.

Tulevaisuuden kentät muodostuvat nykyisistä kenttäyhtiöäistä. Niiden talous on kehittymässä siihen suuntaan, että jotain rakenteellista on tehtävä. Vielä nykyisin monen kentän talous on hyvä tai siedettävä, mutta kehtiys on huono – parhaat ja tuottavimmat asiakkaat/osakkat ovat siirtymässä pois tai niitä tulee kenttäyhtiöihin liian vähän. Poistuma on vuorenvarma – jokainen meistä lopettaa golfin peluun joskus. Ilmaisen tai jopa negatiivisen kauppahinnan osakkeen kenttäyhtiöitä on liikaa. Jääkö negatiivisen kauppahinnan osake perikunnan riesaksi – toistaiseksi jää, harvapa sitä ostaa.
Tapahtuuko tässä niin, että se ratkaisun aika olisi nyt mutta päätökset tehdään sitten kun sitä ei enää voi tai kannata tehdä. Yrityksissä toistuvasti aika on ajanut asiat siihen malliin, että eletään päivä kerrallaan ja odotellaan noutajaa. Lähes kaikissa yritysten selvitystiloissa on tapahtunut näin. Muutosta ei saada aikaan risuilla porkkanoita tarvitaan.