Re: Onko pallo tiiauspaikalla vai ei? - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötOnko pallo tiiauspaikalla vai ei?Re: Onko pallo tiiauspaikalla vai ei?

#277016 Ilmoita asiaton viesti
KL

ts kirjoitti: (29.12.2012 18:43:46)

KL kirjoitti: (29.12.2012 18:36:23)

Ei mitenkään. Makustelin vain sen saamasi vastauksen perustelua. Olisi perin hassua, jos sen perustelun perusteella saisi tasoitella maata vain kahden mailanmitan verran tiipulikoista taaksepäin siellä toisella tiillä. Omalla aloitustiillä tuo on selvää, aloituspaikka on 2 mailanmittaa pitkä ja sillä selvä.

En minä missään ole väittänyt perustelun koskeneen toista tiiauspaikkaa. Olen vaan todennut sen vastauksen perusteella senkin olevan mahdollista. Perustelun ydin oli että tiiauspaikan status ei muutu, kunhan se on kyseisen pelattavan reiän tiiauspaikka. Tuo määritelmä sinällään pitää tekstinä sisällään myös muut kuin pelaajalle tarkoitetut.

Ja tuo kommentti johon vastasti oli taas enemmän johdonmukaisuuteen liittyvä. Se omakin tiiauspaikka voi olla kuluneempi ulkopuolelta, mutta silti sinne on jostain syystä tuo oikeus annettu. Silloin tuo kuluneisuus ulkopuolella ei voi olla selitys sallimiselle tai kieltämiselle. Epätasaisuus taas voi, kuten siellä mahdollisesti olevat paikalleen laitetut turpeet ym.

Pidän perin outona sellaista ratkaisua, että valkoiselta tiipaikalta lyödyn avauslyönnin päätyessä punaiselle tiipaikalle pelaajan mahdollisuudet tasoitella maata pallon takana riippuisivat siitä mihin kohtaan tiiboksia pallo päätyy. Jotenkin se ei vain istu omaan ajatusmaailmaani. Siksi minun mielestäni pelaajan ei tulisi saada tasoitella maata kuin omalla tiiauspaikallaan.

Koko tasoittelun ideahan lähtee siitä, että pelaaja saa tasoitella sopivaksi katsomansa paikan tiiausalueellansa ennen avauslyöntiä. Tätä oikeutta on jostakin syytä laajennettu käsittämään myös pelissä olevan pallon tilanteen, tai ainakin näin minä sen säännöstä 13-2 ymmärrän. Sitä minä en vain voi käsittää miksi pelaaja palkitaan huonosta lyönnistä antamalla hänelle mahdollisuus tasoitella maata pallon takaa myös muualla kuin omalla tiiausalueellaan. Kuulostaa perin kummalliselta.

Mitä määritelmän tekstiin tulee, niin sen voi käsittää molemmin tavoin, aivan katsantokannasta riippuen. Kuten jo kirjoitin, kieliopillisesti ’the teeing ground’ tarkoittaa yhtä ja vain yhtä tiiausaluetta, aivan kuten pelaajakin pelaa yhdeltä ja vain yhdeltä tiiausalueelta (siis väriltä) per pelattava kierros.