Re: Onko dropatessa vapauduttava haitasta kokonaan? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötOnko dropatessa vapauduttava haitasta kokonaan?Re: Onko dropatessa vapauduttava haitasta kokonaan?

#287257 Ilmoita asiaton viesti
ts

KL kirjoitti: (19.5.2010 19:11:55)

Rauski kirjoitti: (19.5.2010 16:22:31)
Tuli tässä mieleen kysymys tilapäisestä vedestä vapautumisesta. Pallosi on siis lammikossa keskellä väylää, kaatosateen jäljiltä koko pelialue on tilapäistä vettä, menet minne tahansa niin aina pursuaa vesi jalkojen alta. Kuitenkin tiiauspaikasta taaksepäin 100 metriä on kappale kalliota näkyvillä metsässä, mutta pelialueella, jossa ei vesi pursua jalkojen alta. Olisko tämä nyt sitten oikea paikka vapautua tilapäisestä vedestä, vai riittääkö vapautumiseen paikka joka ei ole lammikko vaan paikka josta vettä pursuaa kengän alta vähemmän. Tämä enempi niinku teoreettinen kysymys;)

Tietysti käytännössä kannattaa ennen pallon nostoa varmistua, että lähettyviltä löytyisi paikka jossa vapautuminen olisi mahdollista ja josta pallon pelaaminen on mahdollsista.

Kovin on taas teoreettinen tuo kysymyksesi….

Eiköhän kenttä olisi tuossa vaiheessa pelikelvoton eikä siellä ainakaan mitään kilpailua pelattaisi. Jos joku kaheli siellä omaksi ilokseen haluaisi mönkiä, niin vapautukoon tai olkoon vapautumatta.

..

Eipä tuo pelkästään teoreettinen. Hyvinkäällä aikanaan pelattiin ensimmäinen nykyisen FT:n edeltäjä, eli FAT-kisa, jossa myös olivat prot mukana. Silloin esim koko silloinen 15 oli veden vallassa ja varsin mielenkiintoisia ratkaisuja nähtiin.

Junnut keräs melkosen määrän hyviä palloja sieltä muutama päivä kisan jälkeen kun tulva oli laskenut.

Muistaisin sillon olleen tulkinta, että tuolla sai vapautua myös vähiten märkään kohtaan. Kaikki muu olisi ollutkin kohtuutonta