Re: Ongelmia tilapäisen veden kanssa - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötOngelmia tilapäisen veden kanssaRe: Ongelmia tilapäisen veden kanssa

#269295 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (6.12.2014 15:41:23)
Ensinnäkin, ammattipelaajat eivät huijaa, aloitetaan ihan aluksi vaikka siitä. Sen sijaan he saattavat yrittää hyötyä tilanteesta hakemalla liian poikkeavan stanssin tai lyöntisuunnan. Nähdäkseni he eivät silloin ole täysin rehellisiä itselleen ja lajille

Omakohtainen kokemukseni ammattipelaajana ei tue näkemystäsi. Myös ammattilaisissa löytyy huijareita ja sitä enemmän mitä etelämpää he tulevat. Itse lähden siitä että golfain tulee olla rehellinen. Hakemalla liian poikkeavaa stanssia, yritetään huijata PISTE. Yleensähän ei tuomaria edes ole paikalla esim CT:llä.

KL kirjoitti: (6.12.2014 15:41:23)
joten on vain paikallaan, että tuomari oikaisee tällaiset tilanteet sääntöjen mukaisiksi.

On täysin eri asioita oikaista sääntötuntemusta, oikaista pelistrategiaa tai oikaista huijaria. Keskimmäinen ei kuulu tuomarin toimenkuvaan. Huijarit pitää ottaa silmätikuiksi eli siihen pitäisi puuttua myös käsittelemällä asiaa kisan jälkeen. Ensimmäinen lienee tuomarin päätoimi koska peliin keskíttyessä säännöissä ei aina olla täysin kärryillä.

KL kirjoitti: (6.12.2014 15:41:23)
Toiseksi, aiottuun lyöntiin liittyy vahvasti käsite ’uskottava’. Jos lyöntisuunnitelma ei ole uskottava, niin sellaisesta suunnitelmasta ei vapautusta saa. Tässä on siis se ero. Lyönti voi olla mahdollinen (kerran miljoonastakin on mahdollinen), muttei uskottava. Vaikeus on siinä millainen lyönti milloinkin ja kenenkin suorittamana on uskottava. Tuomari kuitenkin viime kädessä sen päättää, kuten niin monet muutkin asiat golfissa.

Tämä ei pitäisi missään mielessä olla tuomarin tehtävä. Pelaajan täytyy olla 100% rehellinen ja tällöinen hänen valitsema pelisuunnitelma on uskottava. Jos hän huijaa, pitäsi seurauksena olla muutakin kuin tuomarin oikaisu. Asian käsittely kisan jälkeen ja pelikielto tai ’tuomarin’ hyllytys.

KL kirjoitti: (6.12.2014 15:41:23)
Mitä tulee esimerkkiisi, niin olet ymmärtänyt tämän vapautumisasian väärin tai sitten kuvailet tilanteen oudosti. Kirjoitat ’ainoa mahdollinen pelilinja on takaviistoon’. No eikö se sitten ole ainoa mahdollinen pelilinja vai onko muitakin mahdollisia pelilinjoja? Ja jos se kerran on ainoa mahdollinen pelilinja, niin kai tuo pelaaja sinne yrittää pelata?

Kuten yritin selittää, pelaajan olisi järkevämpää ottaa droppi rankkarilla. Tämä on siis se toinen mahdollinen ja ainoa järkevä pelilinja.

KL kirjoitti: (6.12.2014 15:41:23)
Jos pelaajalla olisi vain yksi ainoa mahdollinen pelisuunta, mutta pallon lyöminen siihen suuntaan tarkoittaisi parhaassakin tapauksessa mailan rikkoutumista ja pallon pompahtamista puoli metriä johonkin suuntaan, olisiko lyöntisuunnitelma mielestäsi uskottava?

Olen itse lyönyt useita kertoja lyönnin jossa maila on hajonnut lyönnin seurauksena. Olen sen tiennyt jo ennen lyöntiä joten se ei liene oleellista jos voitontahto on kohdallaan. Tuomari harvoin ymmärtää mihin ammattilainen pallon saa erikoisesta paikasta lähtemään. Se, onko sankarilyönnin yrittäminen järkevää vai ei, on pelaajan oma asia. Olen itsekkin lyönyt täyden lyönnin TARKOITUKSELLA puun kautta ja toisella kerralla kiven kautta griinille. Kannattaa siis luottaa pelaajan rehellisyyteen jottei nolaa itseään ja lisää tuomareiden ’mainetta’.