Re: Ongelma pureksittavaksi - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötOngelma pureksittavaksiRe: Ongelma pureksittavaksi

#291716 Ilmoita asiaton viesti
KL

duffer kirjoitti: (20.1.2009 11:34:21)

Bogisti kirjoitti: (18.1.2009 0:48:33)
Eikös tuossa vuosi pari sitten joku ruotsalainen avannut jossain ET-kisassa (vai olikohan isommatkin kinkerit) par-3:lla griinin kantista pomppien aukealle muutaman katsojan viereen. Vaan palloa ei löytynytkään, ja vaikka kuinka seliteltiin, että joku katsoja sen on pakostikin pöllinyt, niin eipä auttanut. Kolmatta tiiltä jotui lyömään hän. Karut ovat säännöt löipä RC:llä eli ei.

Tuleepa mieleeni tapaus vuoden-parin takaa. Itse Tiger löi lähestymisensä klubitalon ylitse (luit aivan oikein, klubitalon ylitse). Palloa ei koskaan löytynyt mutta joku oli nähnyt jonkun pistävän pallon siellä pihalla taskuunsa. Pitkään siinä tuomarit keskustelivat ja tuomio oli että Tiger droppasi pallosa greenin viereen ilman rankkua.

Ei ole säännöt samat kaikille.

Itse asiassa ammattilaisille ne säännöt ovat yleensä paljon ankarammat kuin tuuppareille, ihan vain siksi, että tuupparit keskenään helposti antavat toisilleen kredittiä, vaikkei asiasta täyttä tahi riittävää varmuutta olisikaan.

Tässä on nyt hyvä erottaa toisistaan kaksi asiaa:

Bogisti kirjoitti: (18.1.2009 0:48:33)
Vaan palloa ei löytynytkään, ja vaikka kuinka seliteltiin, että joku katsoja sen on pakostikin pöllinyt, niin eipä auttanut.

duffer kirjoitti: (20.1.2009 11:34:21)
Palloa ei koskaan löytynyt mutta joku oli nähnyt jonkun pistävän pallon siellä pihalla taskuunsa.

Jälkimmäisessä tapauksessa käsillä on silkkaa faktaa, kun taas edellisessä pelkkää olettamusta, olkoonkin että olettamus mahdollisesti olikin oikea. Ratkaisua mietittäessä on käytettävä hyväksi kaikkea käsillä olevaa tietoa. Tästä tiedosta sitten ihan ekaksi seulotaan faktat ja vasta sen jälkeen aletaan miettiä todennäköisyyksiä tai muita juttuja, jos faktojen perusteella ei ratkaisua saada aikaiseksi.

Jos joku katsojista on nähnyt toisen katsojan ottavan pallon taskuunsa, se on sitten siinä eikä siitä sen enempää ja noudatetaan sääntöä 18-1 ja Dec. 18-1/5. Tuossa edellisessä tapauksessa voi perustellusti kysyä itseltään ( ja tuleekin kysyä) onko pallo voinut jotenkin hukkua sinne yleisömassaan. Jos asiasta on pienikin epäilys, niin silloin pallo on kadonnut. Tough life. Tough game.