Re: Nordcenter pelastaa ravintolan osakkaiden rahalla - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäNordcenter pelastaa ravintolan osakkaiden rahallaRe: Nordcenter pelastaa ravintolan osakkaiden rahalla

#397329 Ilmoita asiaton viesti

Chip Greenside kirjoitti: (5.3.2009 21:12:37)

Jylan kirjoitti: (5.3.2009 20:52:50)

Chip Greenside kirjoitti: (5.3.2009 20:18:28)

wood77 kirjoitti: (5.3.2009 20:06:03)
Osakkaat saavat (joutuvat) syödä ja juoda tuolla summalla.Jos ei ruoka maistu niin oma vika.

Eikös vähän tuonhenkisiä toimintamuotoja harrastettu muinaisessa Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liitossa. Tarpeesta riippumaton yleinen ja yhtäläinen maksuvelvollisuus. Kun ravintoloitsija vielä pistää hintatason oikein ’kohdalleen’, niin toiminnasta on saatavissa kunnollinen katekin.

Sama systeemi on käytössä lukemattomilla golfklubeilla ympäri maailman. Yleensä summat ovat paljon suuremmat. Usein jäsenille on myös omat ruokasalinsa jossa tarjoillaan vain jäsenille ja heidän vierailleen.

Kysymys on siitä minkälaisen harrastusympäristön jäsenet ja kentän omistajat (=osakkaat) haluavat itselleen. Suomessa ei ole vielä oikein totuttu vaatimaan keskimääräistä parempia palveluita ja hämmästellään sitä että monet ovat valmiita jopa maksamaan niistä.

Yhä enemmän meiltä löytyy tilausta nykyistä kalliimmille kentille/klubeille ja toisaalta myös halvemmille, jokamiehen halvoille pay-and-play kentille. Ja luonnollisesti enemmän kysyntää kohdistuu edullisempaan päähän.

Hienoa että löytyy tarjontaa kaikkien tarpeisiin. Kehitys kehittyy.

Käsittämätöntä, että selkeästi markkinatalouteen kuulumatonta menettelyä puolustellaan niiden toimesta, jotka ovat kovasti tunnustautuneet alan asiantuntijoiksi.

Kokonaan eri asia on, jos tällä tavoin on oltu pakotettuja turvaamaan ravintolapalvelujen saatavuus klubilla, joka muussa tapauksessa ei olisi toteutunut. Mikäli asia on näin, niin eivät osakkaat ole omaksuneet sellaista klubikulttuuria, jonka avulla vapaaehtoisesti kyettäisiin ylläpitämään ravintolayrittäjän toimintaa. Syynä voi olla monetkin tekijät, kuten epämiellyttävä ilmapiiri, tuotteiden ja palvelujen suhde hintatasoon jne. Joka tapauksessa toivon ainakin itse, että saan tulevaisuudessakin (omalla klubilla) ihan itse päättää omista ostoistani. Kuten ymmärtänet, voi hinnoittelu olla ihan mitä tahansa tällaisessa pakko-ostotilanteessa.

Kierrosmäärät ovat niin pienet, että tuolla on vaikea kuvitella ravintolan pärjäävän normaalisti. Syöjiä on varmasti muuten liian vähän. Kyllähän sitä sämpylä- ja hodarilinjalla voisi hengissä pysyä, mutta se ei riitä jäsenille.

Vilkaskaan golfravintola ei ole sen pitäjälle business. Kyllä sillä ravintoloitsija itsensä ja pari muutakin työllistää, mutta kannattavuus on yleensä melko heikko.