Re: Neuvoa kysyminen? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötNeuvoa kysyminen?Re: Neuvoa kysyminen?

#287851 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

Chip Greenside kirjoitti: (19.4.2010 12:44:32)

Kuntogolfari kirjoitti: (19.4.2010 12:00:22)

Chip Greenside kirjoitti: (17.4.2010 18:51:09)

Kuntogolfari kirjoitti: (17.4.2010 18:02:49)

Kilpagolfissa ja klubituupparigolfissa on vähän erilainen henki. Kilpagolfissa oletetaan, että pelaaja itse osaa säännöt eikä mene helppoihin ansoihin. Jos pelaajalle kilpagolfissa on epäselvää, miten pitäisi menetellä, asia selvitetään tarvittaessa tuomarin avustuksella. Onneksi niin ei usein käy. Ja jos kilpagolfissa pelaaja narahtaa helppoon ansaan, hän vastaa siitä itse ja noituu hiljaa mielessään. Klubituupparigolfissa näyttää monilla pelaajilla olevan omia sääntöjä, joten siinä joudutaan katsomaan asioita sääntökirjasta (tai pelataan omaperäisten sääntöjen mukaan).

Erikoista ajattelua!

Ei tuossa ole mitään erikoista. Sitten kun on toiminut joitakin kertoja toimitsijana ja tuomarina oikeissa golfkisoissa, huomaa kyllä eron tourien scr-kisojen ja juhannusscramblen tai syksyn kinkkukisojen välillä.

Miksi toit esille jotkut junnucramblet ja syksyn kinkkukisat ja vertaat niitä tourien scr-kisoihin (pelataanko toureilla hcp-kisojakin?). Kyllä sääntöjä pitää noudattaa kaikissa kisoissa. Sitäpaitsi ei ne tourien ’scr-pelaajat’ mitään sääntöjä osaa. En ole nähnyt minkäänlaista esim. veteenlyöntiä, vaikkapa väylän läpi kulkeva poikkioja, etteikö siihen tarvittaisi Paramor’ia osoittamaan droppipaikkaa. Mikä on muuten se helppo ansa, johon voi narahtaa?

Olen pelannut kilpailuissa monenlaisten tourien (jopa ET) pelaajien kanssa, enkä ole huomannut mitään eroa pelaamisessa ja sääntöjen noudattamisessa. Minun peliryhmässä noudatetaan aina sääntöjä, josta syystä olen joidenkin typerysten mielestä v..tumainen mies.

On tämä kummallista, kun saa vääntää rautalangasta mallia. Tottakai säännöt ovat samat kaikissa kilpailuissa ja harjoituskierroksillakin eivätkä tourpelaajat tunne sen paremmin sääntöjä kuin klubipelaajat. Ja tottakai niitä pitää joka pelissä noudattaa, se on selvä. Mutta tourpelaajalta odotetaan kunnollista sääntöjen tuntemusta ja koska hän ei tunne niitä kovin hyvin hän on heti sormen mennessä suuhun huutamassa tuomaria paikalle. Juhannusscramblessa otetaan asiat rennommin ja sovelletaan sääntöjä sellaisina kuin joku ryhmässä sattuu niitä muistamaan. On hyvä, että pidät ryhmässäsi kiinni golfin säännöistä. Juuri sen takia sinua varmaan pidetään tuuppariryhmissä veemäisenä tyyppinä. Tourpeleissä kun on kyse isoista rahoista kukaan ei pitäisi sinua veemäisenä tyyppinä. Päinvastoin. Veemäisiä tyyppejä kunnon peleissä ovat fuskaajat.

Vanha vitsi. Vallesmanni tuli metsään paikalle, jossa oli pontikkatehdas. Tehtaan pitäjä oli kuitenkin saanut vallesmannin vierailusta vihiä ja vei tavarat pois. Tullessaan paikalle vallesmanni sitten sanoi: ’Täällä pitäisi olla pontikkatehdas.’ Siihen tuli vastaus: ’Niin pitäisikin.’ On hyvä golfkentälläkin erottaa olevat asiat ja asiat, joiden pitäisi olla jotenkin.

Helppoja ansoja on vaikka miten paljon: väärän pallon lyöminen, droppi väärään paikkaan, liian kevyt näyttö pallon menosta vesiesteeseen, pallon aseman parantaminen, hiekan koettelu bunkkerissa ennen lyöntiä, väärät merkinnät tuloskortissa, vapautuminen reparilta ’lähimpään pelattavaan paikkaan’. Keksi itse lisää, osaat kyllä.