Re: Naisten Golfin tulostaso Suomessa - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluNaisten Golfin tulostaso SuomessaRe: Naisten Golfin tulostaso Suomessa

#238337 Ilmoita asiaton viesti

Median mielenkiinto miesten Linnagolfin kisaan on ymmärrettävää. Voittajalle tarjolla ollut paikka Scandinavian Mastersiin on suuri asia. Vastaavaa palkintoa ei naisten kisassa ollut.

Silti naisten golfin taso on Suomessa korkeampi kuin moni luulee. Juuri päättyneissä naisten amatöörien EM-joukkuekisoissa Suomen joukkue sijoittui kaikkien aikojen parhaimmalla tavalla kuudenneksi. Nämä pelaajattaret puuttuivat Linnagolfin kisasta, kuten myös Turussa pelatusta Telia-Tourin kisasta. Suomalaisittain valitettavan harmillisia päällekkäisyyksiä kilpailukalentereissa.

Ammattilaiseksi siirtyi viimekauden jälkeen 4 terävintä naispelaajaa amatöörikärjestämme. Heistä kaikilla on täysin realistiset mahdollisuudet pärjätä ammattilaisena. Suomalaisia pelaajattaria on nykyisin LET-kisoissa ilahduttavan suuri määrä mukana. Tulemme jatkossa näkemään kuinka heidän käy.

Naisten kisoihin Suomessa otetaan melko vähän pelaajia mukaan. Kilpailuun otetaan 30 pelaajaa mukaan ja 15 pääsee jatkoon. Voi kysyä vievätkö nämä pelaajammäärät suomalaista nasigolfia eteenpäin? Aika huonosti!

Alkaa olla aika erottaa naisten ja miesten kilpailut toisistaan ja antaa suuremmalle osalle molempien sukupuolten edustajia mahdollisuus pelata kovatasoista kilpagolfia Suomessa. Se olisi kaikkien kilpagolffareiden etujen mukaista.