23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitVälineetMizuno MP-59 4-PW miesten rautasettiRe: Mizuno MP-59 4-PW miesten rautasetti

#301167 Ilmoita asiaton viesti

Ballmarker kirjoitti: (17.9.2014 21:41:19)

Voitko kertoa ne keskeisimmät tekijät, joiden johdosta mainitsemasi mailamerkit ovat laadultaan pelleluokan tusinamailoja? En hae ammattilaispelaajan vaan harrastajan näkövinkkeliä.

Tama onkin se yksi mielenkiintoisimmista pointeista mailoista puhuttaessa: ammattilaiset vs. harrastajat. Useinhan nama harrastelijat (korkeampi handariset) sanovat, etta ei sen niin ole valia, tai etta kun ei muutenkaan osaa, niin ei niiden mailojen tartte olla vimosen paalle fitatut ym. Lahtokohtaisestihan tuo on hassu ajatelma, etta kaveri, jolla on ongelmia sen lavan kanssa ei tarttis auttavampia mailoja. Siis fitattuja mailoja. Hassua! Eiko han juuri tarvitse kaiken sen avun mika on tarjolla. Semminkin jos hopotetaan handareista ja kilpailuista? Oon kertonut aiemminkin kun vuonna 1 & 2 itse alottelin golfia, niin klubin rangella slassatessani raiverilla ohitse kaveli ET:llakin hieman pelannut klubin head pro. Kysyin hanelta, etta onko tassa mailassa jotain vikaa kun pallo tuollalailla kartaa (siihen aikaan oli viela pieni nuppi & rautavarsi). Jannu otti mailan, ilman harkkasvingia tuikkas pallon taysin suoraan ja pitkalle ja sanoi: ei ole, ja kaveli pois. Paassa syttyi plamppu! Ammattilainen siis pystyy lyomaan paskemmallakin mailalla. Vaan ei lyo, koska haluaa ottaa kaiken irti pelistaan, joten hanella on fitatut ja rakennetut mailat. Niin myos Ricki Fowlereilla (Cobra), Dustin Johnsoneilla (TM), Ernie Elseilla (Adams) jne jne. Niilla mailoilla ei ole juuri mitaan tekemista niiden kanssa mita harrastaja ostaa kaupasta. Tiedan sen itse varsin hyvin, koska olen sen tason pelaajille mailoja rakentanut. Ihan vaan esimerkiksi, niin talle yhdelle PGA Tour pelaajalle tuli paketissa nupit valmistajalta, jotka mittasin ja ’tiukoiksi’ havaitsin. Sen jalkeen valitsin lajasta varsia setin varsia, joilla setista tulisi ’tiukka’. Ja lopuksi gripit laitettiin tietyilla, spesiaali tavalla varsiin. Eli se siita ’kaikille tutuksi tulleista mailoista’.

Noh, miksi siis kutsuin niita tuossa pelle- ja tusinamailoiksi? Mulla ei olis tata puljua pystyssa enaa, jos mina rakentaisin mailoja samalla tavalla ja yhta huonoiksi kun esim TaylorMade rakentaa niita sinne kaupan hyllyille. Tossa ovessa olis lukenu CLOSED jo pitkan aikaa. Mittailen mailoja ihan vaan mielenkiinnosta aina kun niita tanne asiakkaiden toimesta tuodaan. Ei ole yhtaan poikkeuksellista, etta TM rautasetista loytyy 4-5 eri fleksia eika yksikaan ole nk Stiff, vaikka varressa niin lukee. Ja skaala voi olla ihan seniorista XX stiffiinkin asti. Siis yhdessa setissa. Toki niista asialliset mailat saadaan, kun mina ne uudelleen fittaan ja/tai rakennan, mutta sielta kaupanhyllylta otettuna ne on poikkeuksetta tuota linjaa. Ja nuppien painoerot on valilla niin huikeita, etta huh huh. Varsien laatu on todella heikkoa eika ne ole valttamatta sita mita ne on siihen pintaan koreasti kirjailleet. Ja nama ei ole mitenkaan poikkeustapauksia, vaan ihan yleista. Nytkin mulla on tuossa tanaan tanne tuotuina taysin uusi Cobra Bio Cell raiveri, jossa komiasti lukee Regular varressa… juu ei ole. Ei ihme, etta mies ei osannut/pystynyt silla lyomaan (ja mies on osavaltion yksi parhaista amatoorisenioreista), vaan nyt tietysti meni varsi vaihtoon (olis mennyt muutenkin). Kera gripin. Toinen maila tossa on PINGin G20 puu3. Komeesti on taas kirjailtu Stiff varren kylkeen ja mittaukset nayttaa ns. Seniori plussaa. Ja taas varsi (ja grippi) vaihtoon. Ja tamahan tietysti maksaa kaiken sen lisaksi mita mailoista on jo ostohetkella maksettu. Ja nama siis ihan vaan siis esimerkkeina.

Miksi siis omaan tyyliini kutsun niita pelle- ja tusinamailoiksi? Koska ne on sita. Ei tuon tason mailoja voi kutsua kun tusinamailoiksi, vaikka kyljessa lukisi vaikka kuinka ’cool’ nimi. Ja pelleiksi ne minun silmissa tekee se, etta te ’tietamattomat harrastajat’ ostatte omalla tyollanne ansaitsemillanne rahoilla noita mailoja ja odotatte tietynlaista laatua. Nama valmistajat tietavat sen, etta laatu on vahemman kun ok, mutta profit $$$ silmissa ne sumuttaa teita sen kun kerkiaa. Koska ’average Joe’ ei tieda. TaylorMade kaikkein pahimpana. Ne kun tietaa, etta monille se kovin juttu on, etta nuppi on ’cool’ tai nahty Tourilla, niin kauppa kay. Ja itseani tuo vituttaa, silla kun harrastaja laittaa omaa rahaa poytaan ja odottaa laatua, niin pelle on se firma, joka heita kusettaa tuolla tavalla taysin estoitta. Itse en (noh, onneksi ei tarvitsekaan) ikuna menisi golf-kauppaan ja ostaisi sielta pahvilaatikossa mailoja. Ikina. Mutta taidankin tietaa vahan liikaa tasta puolesta golfissa, joten olen sillalailla ’kirottu’.

Ja niin kun taisin sanoa tuossa edella, niin mm Mizuno ei kuulu tahan mailavalmistaja ryhmaan (mittailtu on ;-)), joten jos ja kun joku nuo tuosta ostaa esim alle 600e:n, niin hyvat mailat on. Sitten ei muuta kun fittaajalle ja speksit kuntoon. Sitten ainakin annat itsellesi mahdollisuuden pelata parasta mahd. golfia.