Re: Miten käy osakkeiden hintojen? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMiten käy osakkeiden hintojen?Re: Miten käy osakkeiden hintojen?

#533484 Ilmoita asiaton viesti

kebax kirjoitti: (29.4.2014 23:36:29)
Minä halusin vain tietää mistä syystä koo-äl halusi vuokrata pelioikeutensa alihintaan. Mielestäni heppoiset olivat perusteet.

Nyt on kyllä vaikea ymmärtää mitä ajat takaa. Jos jonkun golfyhtiön pelioikeuksia on runsaasti tarjolla, ja jos hintapyynnöt ovat runsaan tarjonnan ja tarjontaa vähäisemmän kysynnän johdosta valahtaneet vastikkeen alapuolelle, niin millä ihmeellä kenelläkään tarjoajista olisi mitään mahdollisuutta myydä omaansa vastikkeen hinnalla? Miksi voisi olettaa, että tuossa tilanteessa talouden normaalit lait eivät pätisikään?

Tämähän on hyvin yksinkertaista taloustiedettä, jossa kysynnän ja tarjonnan välinen tilanne (tässä tapauksessa siis epätasapaino) määrää tuotteen hinnan markkinoilla. Kun sitkeän yrittämisen jälkeen kaikkien myyjien tavara ei mene kaupaksi kysynnän ylittävän tarjonnan johdosta sillä hinnalla mitä ensin pyydetään, niin aina joku myyjistä ajattelee mielummin saavansa jotain kuin ei mitään. Jos muut tarjoukset olivat tuossa vaiheessa jo vastikkeen suuruisia niin nyt ollaankin sitten jo alle. Ja kun yksi on mennyt alle muita seuraa perässä.

Jos jonkun kentän pelioikeuksien kysyntä ja tarjonta ovat tasapainossa tai kysyntä jopa ylittää tarjonnan, hinnat eivät aivan varmasti mene alle vastikkeen.

Kokonaan eri kysymys on se, miksi jonkun golfyhtiön suuromistaja tarjoaa pelioikeuksia jo joulukuussa alle vastikkeen hinnalla. Ehkä taustalla on se kokemusperäinen tieto, että keväällä tarjonta tulee olemaan aikaisempien vuosien tapaan ylisuurta odotettavissa olevaan kysyntään nähden.