Re: Mitä Keimolassa tapahtuu? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMitä Keimolassa tapahtuu?Re: Mitä Keimolassa tapahtuu?

#533086 Ilmoita asiaton viesti
GR

Putti-Possu kirjoitti: (2.9.2014 12:34:44)

kasosakas kirjoitti: (2.9.2014 12:03:23)

Nips kirjoitti: (1.9.2014 15:59:31)

6) yhtiön ei todellakaan pidä lähteä kilpailemaan pelilipun myyjiä eli osakkaitaan vastaan.

tästä meillä on täysin vastakkaiset näkemykset, se että yksittäinen osakas kilpailee yhtiötä (muita kanssaomistajia vastaan) on todella vastenmielistä, lyhytnäköistä ja kaikkien kannalta haitallista.
se on yksiselitteisesti yhtiön edun vastaista toimintaa.

tilanne on täysin analoginen siihen että esim. yksi kodinkonekaupan osakas ostaa oka hinnalla tuon myymiä tuotteita ja myy niitä eteenpäin selvästi osittain omistamansa yhtiön hintoja halvemmalla.

kysymys on puhtaasti kanssaomistajien hyväksikäytöstä.

Tässä menevät sekaisin se, kumpi on isäntä ja kumpi renki. Golfyhtiössä on ja pitää olla selvää, että osakas on isäntä ja golf oy:n toimihenkilöineen ovat renkejä. Jos siis isäntä ja renki ryhtyvät kilpailemaan keskenään … kumpi muuttaa tapojaan tai lähtee?

Kun nyt aika ajoin joku sotkee asioita rengistä ja isännästä, niin muistutan, mitä oy-laki ( 1 luku 7§ ja 8 §) asiasta sanoo. Yksiselitteisesti johdon tehtävä on edistää yhtiön, ei osakkeenomistajan etua. Toinen pääperiaate on, että osakkeenomistajia tulee kohdella tasa-arvoisesti. Täten yhtiön johto ( = tj ja hallitus) ei voi suosia pelilippukauppiaita, koska pelilippukauppa on yhtiön kanssa kilpailevaa, vaikkakin toki kaikin puolin laillista, toimintaa, jonka laajamittaisuuden on internet mahdollistanut.

Keimolan tapauksessa on yhtiön nykyisen hallituksen jäsenillä pelilipuiksi vaihdettavia osakkeita yhteensä 390:n pelilipun verran. Kaikki pelaavat ilmeisesti nimetyllä pelioikeudella, jolloin kaupattavaksi riittää 360 pelilippua. Ainakin kolme heistä käy aktiivista pelilippukauppaa Golfpisteen pörssissä. He ovat olleet yhtiön hallituksessa myös päättämässä pelaamisen ehdoista jääväämättä itseään. Joku täällä forumilla vaati, että yhtiön tehtävä on hoitaa asiat niin, ettei näiden ’raukkojen’ tarvitsisi lippujaan myydä netissä. Miksiköhän nämäkin osakkeet on ostettu vai ovatko vain sattuneet tulemaan heille?