Re: Mistä tulevaisuuden kentänhoito-ammattilaiset? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMistä tulevaisuuden kentänhoito-ammattilaiset?Re: Mistä tulevaisuuden kentänhoito-ammattilaiset?

#429864 Ilmoita asiaton viesti

Tuo tuntien tasausjärjestelmä on kaksiteräinen miekka. Ymmärtääkseni sen tarkoituksena on, että se mahdollistaisi ympärivuotiset työsuhteet. Työtä tehdään silloin kun sitä on ja säästetään vapaat talveen. Kesäloma on tällä alalla hankala asia – vakkareille on aina järjestetty vähintäänkin viikko (en ulkoa muista, onko sitä kirjattu työehtosopimukseen).

Tavallisten päivien ylityö ei yleensä ole järkevää eikä sitä yleisesti teetetäkäään. Suurin osa ylitöistä muodostuu viikolopputöistä, joita vakihenkilökunnalle tulee yleensä joka kolmantena tai joka toisena viikoloppuna.

Kentänhoitajien suhteet kulmahuoneen henkilökuntaan ovat aihe, johon on edes yleisellä tasolla vaikea ottaa kantaa. Minulla on ollut siinä mielessä hyvä tuuri, että olen saanut olla töissä myös paikoissa, joissa kenttähenkilökuntaa on arvostettu. Lisäksi kollegoideni jutuista tiedän, että se on mahdollista. Tiedän myös, että aina ei näin ole.

Tätä aihetta leimaa sama ongelma, mikä suomalaista kentänhoitoa ja -rakentamista yleisemminkin hankaloittaa. Tämä ala on niin marginaalinen, että työsuhteita ja -ilmapiiriä muovaavat käytännöt puuttuvat lähes täysin. Jokainen työpaikka on tavoiltaan uniikki, ja yksittäisten henkilöiden näkemyksillä sekä tavoilla on korostetun suuri merkitys.

Valittaen täytyy todeta, että kovia pitkän linjan ammattilaisia meillä on liian vähän. Epätyypillinen työsuhde tekee tästä liian monille vain välivaiheen eikä päämäärää.