Re: ’Minea Blomqvistillle omat teet’, otsikko Golfpisteen etusivulla - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistä’Minea Blomqvistillle omat teet’, otsikko Golfpisteen etusivullaRe: ’Minea Blomqvistillle omat teet’, otsikko Golfpisteen etusivulla

#446882 Ilmoita asiaton viesti
KL

get in the hole! kirjoitti: (13.1.2011 19:30:40)

KL kirjoitti: (13.1.2011 19:14:27)
GP:n artikkelista poimin tämän:

’Useissa väreissä saatavat BioGolfTiit ovat erittäin kestäviä. Voit pelata yhdellä tiillä jopa koko kierroksen. Toisaalta tiin hukkuessa maatuu se itsekseen 6-8 viikon kuluessa.’

Ihan tavallinen puusta tehty tii kestää parhaassa tapauksessa useita kierroksia draiverilla lyötäessä. Lyhyt rauta katkaissee tikun kuin tikun (ja siksi useimmat käyttävätkin tiipaikalta löytyviä pätkiä), joten materiaalin kestävyydellä ei siinä tapauksessa liene mitään merkitystä. Low Friction -maissitikulla olen pelannut useita kymmeniä kierroksia sen rikkoutumatta ja sekin maatuu, tosin vasta useamman vuoden kuluessa, kuten puumaisella aineksella on tapana.

Tärkkelyksestä valmistettuja tiitikkuja on valmistettu jo ainakin 20 vuotta sitten. Sain muutaman näytetikun käsiini jo silloin, kun vasta harkitsin golfin pariin siirtymistä. Kokeilin niiden hajoamista ja nopeasti ne muuttivatkin muotoaan veteen upotettuina, joten hajoaminen tapahtunee varsin nopeasti. Tästä tosin on seurauksena se, että sateisella/märällä kelillä tikun pinta alkaa hyvin nopeasti limoittua ja tuntua epämiellyttävältä käsiteltäessä.

En muuten ylipäätään ymmärrä koko biohajoavuushössötystä. Maailmassa syntyy niin paljon jätepuuta, että yhden päivän hävikistä voisi puristella koko maailman 100 vuoden tarpeen tiitikkuja ja vielä jäisi perkuleesti ylikin. Miksi kummassa ravinnoksi kelpaavasta tärkkelyksestä pitää puristella esineitä maailman varakkaimman väestönosan harrastukseen käytettäviksi? Ja kaiken kukkuraksi vielä pullistella ympäristöystävällisyydellä. On hyvä muistaa, että ihminenkin on osa ympäristöä ja tuosta osasta pirun moni mieluiten söisi sen tiitikkuun käytettävän tärkkelyksen.

Ja tämäkin voimakas kannanotto maatuu bittiavaruuteen jättämättä jälkeäkään tuleville sukupolville…

Mielipiteeni ovat siis ympäristöystävällisiä!