Re: Milloin uusi pallo muuttuu pelipalloksi? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötMilloin uusi pallo muuttuu pelipalloksi?Re: Milloin uusi pallo muuttuu pelipalloksi?

#271611 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (13.5.2014 20:19:56)
Ota huomioon, että TT vastasi ainoastaan pb-kysymykseen (sääntö 32). Kahden pelimuodon yhtäaikainen pelaaminen on joissain tapauksissa säännöissä erikseen kielletty, mutta kiellon puuttuessa tietenkin sallittu.

Niinpä pelaajan osallistuessa sekä pb- että hcp-lyöntipeliin, on hänen tuloskortistaan löydyttävä molempia pelimuotoja tyydyttävät merkinnät. Varsin monet klubikisat ovat tyyppiä hcp/pb, jolloin kaikki bruttotuloksen tehneet osallistuvat sekä hcp- että pb-sarjaan ja ne muut ainoastaan pb-sarjaan.

Ehkäpä ongelma, sikäli kuin sellaista on, aukeaa paremmin esimerkin kautta. Olen markkerina pelitasoituksella 0 pelaavalle, joka tekee tuplabogin, nolla pistettä. Mitä merkitsen tuloskorttiin, jos tiedän pelaajan osallistuvan samanaikaisesti myös hcp-lyöntipelikisaan (siis siihen, jossa lasketaan lyöntien yhteismäärä)? TT:n lainaaman sääntökohdan mukaan minun on huolehdittava siitä, että tuloskorttiin merkitään tulos vain sellaisilta rei’iltä, joilta tulee vähintään yksi piste. Tältä ei tullut, eli ei tulosta korttiin. Voin tietenkin jättää ko. sääntökohdan huomiotta ja merkitä korttiin lyöntien määrän – tämän säännön rikkomisesta ei sentään ole määrätty penaltteja markkerille -, mutta eikö säännöt kuitenkin yleensä ole tarkoitettu noudatettaviksi? Ja joku tarkoitushan tuolla säännöllä täytyy olla, jos sellainen on tietoisesti ja tarkoituksella mukaan laitettu. Lisämausteena sitten vielä se, että onko tuollaista vaatimusta alkukielisessä sääntöversiossa.