Re: Millä toimenpiteillä osakkeen omistajien etuja voisi lisätä? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMillä toimenpiteillä osakkeen omistajien etuja voisi lisätä?Re: Millä toimenpiteillä osakkeen omistajien etuja voisi lisätä?

#399052 Ilmoita asiaton viesti
Jii

Valmiilla kentällä, jonka osakkeita on myynnissä/vuokrattavissa vain jälkimarkkinoilla, tärkeintä osakkaille on kentän haluttavuus eli oikeus pelaamiseen suhteessa kustannuksiin.

Vierastan kovasti itse pelaavien osakkaiden välistä tai pelioikeuden vuokraajien arvojärjestykseen laittamista pelioikeuden hankkimishetken, -tavan tai hinnan perusteella.

Olennaista on se, että osakas maksaa etukäteen – säistä riippumatta – sovitun osansa kentän ylläpidosta ja kehittämisestä. Vastineeksi tästä osakas saa äänioikeuden ja pelioikeuden/pelilippuja/mahdollisuuden antaa pelioikeutensa vuokralle.

Ongelma on erilainen niillä kentillä, joilla tarjonta ylittää kysynnän (=haluttavuuden nykyisillä ehdoilla). Tähän joukkoon kuuluu taantuvia tai huonon hinta-/laatusuhteen kenttiä. Tilanne näillä tuskin paranee jakamalla pelaajia vuohiin ja lampaisiin.

Myös joukko uusia kenttiä/kenttälaajennuksia on ongelmissa – ja näillä kentillä rahoittajien ja pelaavien osakkaiden intressit voivat olla ristiriidassa (kannattaa lukea Jylanin mainio esimerkki mahd. ruotsalaisista yhtiöjärjestyspommeista).

Luokittelijoiden iloksi ja päänvaivaksi (golfosakkeestani huolimatta) tunnustan syyllistyväni kesälomillani gf-lokkeiluun vierilla kentillä. Jopa sellaisilla, joilla ei ennestään ole ollut tuttuja.

Useimmiten uudet pelikaverit ovat toivottaneet tervetulleeksi ja neuvoneet kentän erikoisuuksista.