Re: Miksi golfseuroissa tapellaan? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMiksi golfseuroissa tapellaan?Re: Miksi golfseuroissa tapellaan?

#530500 Ilmoita asiaton viesti

Ballmarker kirjoitti: (8.8.2014 5:32:20)

raffikulkija kirjoitti: (7.8.2014 21:26:34)

Riidat loppuvat vasta sitten kun kentät ovat selkeästi profiloituneet ja osakkaat / jäsenet hakeutuvat itsensä kaltaisille kentille – tämän hetken riidat ovat tuon kehityksen käynnistymiseen liittyviä alkuvaikeuksia.

Luulen, että raffikulkija osuu näillä arvioillaan aika lailla asian ytimeen. Osakkeet eivät enää liiku entiseen malliin, ja samalla kentät alkavat vaatia suurehkoja peruskorjausinvestointeja. Tässä tilanteessa golfyhtiöt joutuvat miettimään tulorahoituksensa lähteitä ja tulevaisuuden näkymiään.

Yhdet haluavat, että tulot kerätään jatkossakin etupäässä osakkailta (malli Sarfvik), toiset taas, että yhtiö alkaa markkinoida itseään aikaisempaa aktiivisemmin erilaisin tarjouksin ja muilla houkuttimilla ulkopuolisille asiakkaille (malli Pickala). Näitä linjavalintoja on jo jonkin verran nähtykin.

Riidat jatkuvat niin kauan kunnes golfyhtiön tulevaisuuden visio on selkeytynyt ja omistajien suuri enemmistö on siitä samaa mieltä.

Kun kenttä rakennettiin, tarvittiin rahoittajia. Heitä houkuteltiin tarjoamalla eritasoisia, ja todennäköisesti erihintaisia osakkeita. Aikaa myöten on unohtunut, että joidenkin osakkeiden ostajat maksoivat (paljon) enemmän osakkeistaan. Huomataan vain se, että heillä on enemmän oikeuksia kuin toisilla. Kateus, tai haluttomuus myöntää oma pöljyytensä.