Re: Liittovaltuuston kokous – Green Pass kuopattu!! - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäLiittovaltuuston kokous – Green Pass kuopattu!!Re: Liittovaltuuston kokous – Green Pass kuopattu!!

#343574 Ilmoita asiaton viesti

Gf-pelaamisen todellinen hinta on aihe, jota tässä keskustelussa on sivuttu pariin otteeseen. Esimerkiksi Pickalassa osakkeenomistjan kustannukset ovat hänen peltessaan 30 kierrosta/kausi seuraavat:

– vuosimaksu 700 €

– sijoitetun pääoman tuottovaatimus 8% 15 k€:n osakkeelle 1200 €

Yhteensä 1900 € eli 63 €/kierros.

Jos tuo 8%:n tuottovaatimus tuntuu suurelta niin kannattaa ottaa huomioon, että sijoitus on ollut ainakin tänä vuonna hyvinkin riskialtis. Hinnasta lienee sulanut pois 3 k€ vuoden 2005 aikana ja ennuste tästä eteenpäin ei ole ainakaan suurta nousua odottava. Itse asiassa tällä riskitasolla pitäisi vaatia sellaista 15 %:n tuotto-odotusta, jolloin kierroshinnaksi tulisi noin 100 €, puhumattakaan, jos hintatappio kirjattaisiin kokonaan kuluvan vuoden kuluksi (mikä olisi tilanne, jos olisit ostanut osakkeen tämän vuoden tammikuussa etkä odottaisi lähivuosina osakkeen arvonnousua).

Kenttäyhtiön kannalta täsäs on siis asiaksa joka on maksanut kierroksestaan 60-100 € JA SITOUTUNUT 30 kierrokseen. Jos kenttäyhtiön pitäisi myydä yksittäisiä gf-kierroksia, liiketaloudellisesti järkevä hinta olisi 150-200 € tai vaihtoehtoisesti 30 greenfee lipun (henkilökohtaisia?) vihkoja hintaan 1900€. Kukaanhan ei tällaisia ostaisi. Siis johtopäätökseni on, että gf:t ovat subventoituja. Miksi ovat subventoituja? En keksi muuta syytä kuin tämän vastavuoroisuuden ajatuksen, vaikka en väitäkään, että se olisi kovin tiedostettuna ihmisillä – kentän omistajilla tai gf-pelaajilla -mielessä.

[Muuten: yllä oleva laskelma paljastaa myös vuokrapelaamisen ylivoimaisen edullisuuden osakkeen omistamiseen verraten, Pickalan pelioikeuden on saanut viime vuosina vuokrattua hintaan 800-900 €. Tässä siis lisäperustetta. miksi luokittlein itseni loiseksi, kun olen vuokrapelaaja – ehkä oikeampi nimi olis ollut toisen hädänalaisen tilanteen hyväksikäyttäjä kun tarjoan vuokranantajalleni huikean 1%: sijoitetun pääoman tuoton.]

Tuos win-win -mallista. Siihen on vähän vaikeaa ottaa kantaa ilman, että olisi joku ajatus siitä hinnan ja oikeuksien yhdistelmästä. Kuitenkin tuppaa käymään niin, että jos tuotakin tarkastelee osakkeenomistajan talouden näkövinkkelistä niin hintaa kertyy nopeasti varsin suppeillekin oikeuksille.