Re: Kun tarpeeksi kaverin kanssa pohtii - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötKun tarpeeksi kaverin kanssa pohtiiRe: Kun tarpeeksi kaverin kanssa pohtii

#291227 Ilmoita asiaton viesti
KL

KL kirjoitti: (13.4.2009 18:33:28)

Bogikone kirjoitti: (13.4.2009 15:26:41)

Tässä tulee myös mieleen se, että menettääkö 10 sekunnin sääntö (16-2) reiän yläpuolella merkityksensä tuulisella säällä. Vai kumpi voittaa tämä vai tuulen vaikutus.

Jos pallo putoaa reikään 10 sekunnin sisällä, se on mennyt reikään edellisellä lyönnillä. Ei mitään väliä puhaltaako tuuli sen sinne vai sortuuko maa pallon alta.

Niin, ja toiseen suuntaan tilanne ei myöskään nähdäkseni muutu, koska sääntö 16-2 sanoo:

….
If by then the ball has not fallen into the hole, it is deemed to be at
rest. If the ball subsequently falls into the hole, the player is deemed to
have holed out with his last stroke, and must add a penalty stroke to his
score for the hole; otherwise, there is no penalty under this Rule.

Eli jos pallo sen pysähdyttyä putoaa reikään, pelaaja saa sen yhden pentin. Tuuli tai ei. Olisi muuten aikas harvinainen tilanne, että pallo olisi menossa reikään myötätuuleen ja sitten jäisi reiän reunalle roikkumaan. Onhan tuo tietenkin mahdollista puuskittaisella tuulella.