Re: Kultakorttikentät 2011? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäKultakorttikentät 2011?Re: Kultakorttikentät 2011?

#446331 Ilmoita asiaton viesti

Periaatteessa Kultakortti on todellakin win-win-tilanne. Mukana olevien kenttien kannalta siinä kerätään osakkailta rahaa 150 enemmän kuin he muuten maksaisivat pelioikeudesta. Ideaalitilanteessa pelaajat kiertävät vain eri kenttiä eikä missään ole enempää pelaajia kuin muutenkin olisi. Todellisuudessa toki Kultakorttipelaajat kasautuvat joillekin kentille enemmän kuin toisille mutta siitä käsittääkseni on sovittu niin, että sellainen kenttä saa yhteisestä potista vähän enemmän kuin muut kentät. Greenfeetulot saattavat hieman pudota mutta veikkanpa, että ei niin paljoa kuin tulee tuloja noista Kultakorteista.

Lisälsi saattaa olla mahdollista, että Kultakorttimahdollisuus nostaa osakkeen arvoa ja pelioikeudelle voidaan asettaa esimerkiksi kymppiä korkeampi hinta tästä johtuen.

Pelaajan kannalta se on oiva konsti päästä edullisesti kiertämään monille kentille joille ei muuten ehkä tulisi lähdettyä. Toki maksaa sen 150 enemmän mutta moni näköjään on valmis sen maksamaan.

Aivan varmaa on, että joku pelioikeusjalostaja yrittää tätäkin juttua hyödyntää jollakin tavalla. Kun hommaa pyörittää tämä kenttien yhdistys niin ei liene pelioikeusjalostajille mahdollista kaapata yhdistystä. Ja koska kyse ei ole osakkeeseen yhtiöjärjestyksellä sidottu ominaisuus, yhdistys voi halutessaan koska tahansa päätöksellään lopettaa Kultakortin jos joku alkaa riistää järjestelmää.

En ole varma, hyödyntäisinkö järjestelmää jos se olisi minulle mahdollista mutta silti tuntuu että tämä on aika hyvä etu mukana olevien kenttien osakkeenomistajille, olkoonkin, että mukana ei ole maan parhaita kenttiä.