Re: Kultakortti - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitRe: Kultakortti

#442248 Ilmoita asiaton viesti

tulkitsinhan oikein, että laskelmasi oli kieliposkella tehty ja tarkoituksella hieman hmm.. omintakeinen loogiselta raketeeltaan?

PG kirjoitti: (30.12.2011 19:44:04)
Oletetaan, että kultakorttikentällä on 800 omistajaa ja että jokainen lunastaa kultakortin. Kultakortti maksaa 150 €, josta yhtiölle jää 100 €. .

nojoo tämä tekstini on saivartelua … kuten oikeastaan kaikki täällä kirjoittamani, mutta eikö tuossa tapauksessa olis paljon fiksumpaa neuvotella suoraan yhtiöiden välille sopimuksia gf palaamisesta kuin lähteä tuhertamaan kk-systeemin kautta?

kun tuossa kk-järjestelmässä kumminkin osakkailta kerätty rahamäärä > kk-yhtiöille jyvittämä?

PG kirjoitti: (30.12.2011 19:44:04)
Joosepin teorian mukaan kenttä menettää gf-tuloja 20×50 € = 1 000 €/osakas, mutta saa kultakorteista vain 100 € netto/osakas. Yhtiön gf- tulojen menetys siis 9 00 €/osakas. Kultakortilla pelaaminen maksaa osakkaalle 700 € + 150 € = 850 €. Huono systeemi? Yhtiö menettää hirveästi selvää rahaa ja osakkaalle pelaaminen on kallista.

eipäs.. jos katsotaan noita täysin fiktiivisiä ja lukuja niin tuon esittämäni väitteen pohjalta kenttä jolla kaikki osakkaat ovat kk-omistajia yhtiöolisi voinut menettää 250€ / osakas, (jos sellaisten todellisten gf kierrosten määrä jolloin kk-pelaaja ”blokkasi” gf pelaajan pääsyn kentälle olisi ollut se hatusta tempaistu 5/kortti/kausi)
tuolla summalla taas ei tuossa sinun esittämässäsi tilanteessa ole oikeastaan mitään merkitystä koska menetys ja alennetun gf etu kohdistuu kaikkiin yhtiön osakkaisiin ja itse korostin vain sellaisen pelaajan näkökulmaa joka ei tuota korttia halua (huomasit sen varmaan siitäkin että en laskenut kortin tuomia ilmaisia gf kierroksia osakkaan tuloksi? )

eli edelleen esimerkissäni spekuloin sellaisesta yhtiöstä jonka osakkaista vain osa haluaa tuon kortin.

PG kirjoitti: (30.12.2011 19:44:04)
. Loppujen lopuksi kultakortilla tienaa 850 €, jopa puolet vuoden savukkeiden kustannuksesta!… Varmuuden vuoksi kaikki mahdolliset hymiöt, irviöt ja virniöt.

juu jos puhutaa sellaisesta osakkaasta joka käyttää tuota korttia, esittämälläsi tavalla… tai odotahan sinun luvuillasi:
kortiin kuluin 150€ josta yhtiölle palautui 100 -> kulu 50€ / osakas
kenttä menettää gf tuloja 1000€ / osakas
eli yksittäisen osakkaan kokonaiskulun kasvu olisi 1050 €

saavutettu säästö syntyisi taas ilmaisista GF kierroksista a 50€ X 20 = 1000€

eli osakkaan kokonaiskulut olivat 50€ suuremmat kuin ilma korttia

tosin minun luvuillani korttia käyttävä = jokainen osakas saisi 700€ talaudellisen hyödyn…sen kautta että minä en olettanut että jokainen korttikierros olisi automaattisesti kierros jolta gf rahat jäivät saamatta 🙂

mutta jos lasketaankin kentällä jolla vain 50% osakkaista haluaa tuon kortin ja tarkemmin niiden korttia haluamattomien näkökulmasta….. tilanne on toinen 😉

kortillisen vinkkeli sinun luvuillasi
säästöt gf kuluista.. edeleen se sama 1 000€
yhtiön menetykset 500 €/osakas
korttimaksun todellinen kustannus 150€ josta palautuu yhtiölle 50 / osakas (50% osakkaista on kortti)

vaikutus kuluihin 400 € hyöty

kortittoman vinkkeli
saavutettu gf hyöty = 0€
korttimaksun jyvitys yhtiölle / osakas 50
gf menetykset 500
kulujen kasvu 450€ / kortiton osakas

siis nuo laskelmat sinun käyttämillläsi luvuilla

itse pitäisin noita lukuja aika epärealistisinä.. lähinnä tuon gf menetyksien osalta.. siis liian korkeina noilla minun hatusta tempaisemilla luvuilla taas oltaisiin suuruusluokissa

50% / 50% kentällä
käyttäjän hyöty = 775€
ei käyttäjän lisääntynyt kustannus= 75€ / vuosi

jos taas syrjäytettyjen gf pelaajien osuus on joku muu tai edes kortillisten ja kortittomien suhdeluku poikeaa noista.. niin ovat nuo luvutkin silloin jotain ihan muuta 😉

niin ja oikeastaan tarkoitus koko tekstilläni oli valottaa isoveljelle että hänen näkemyksensä siitä että kortti vääjäämättömästi lisäisi pooliin kuuluneiden kenttien saamaa rahavirtaa ja saavuttamat hyödyt.. ei ole ihan niin itsestäänselvä kuin hän halusi esittää lauseessaan:

Tee pieni ajatuskoe:
Oletetaan, että kortteja olisi vaikka 1000 kpl. Kukin osakkeen omistaja on maksanut niistä a 150 €. Siis jaettavaa on syntynyt yhteensä 150000 €. Tämähän on nyt ihan pelkkä hypoteesi – en tiedä kuinka paljon kortteja on lunastettu. Yksinkertaista eikö totta. Tässä nyt kenttäyhtiön näkökulma.

tuosta summasta raapaistaan päältä kulut pois ja jotta tuloa syntyisi on pidettävä samalla huoli siitä että menetykset ovat pienemmät kuin saavutettu hyöty… jos kk-järjestelmää halutaan perustella yhtiön talouteen kohdistuvalla hyödyllä.

…ja nyt takaisin kuohuviinin äärelle saivartelemasta