Re: Kenttäyhtiön osakemäärän vähentäminen - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäKenttäyhtiön osakemäärän vähentäminenRe: Kenttäyhtiön osakemäärän vähentäminen

#534143 Ilmoita asiaton viesti

En tunne tätä tapausta, mutta pari vastaavaa kylläkin.

Kannattaako kenttäyhtiön lunastaa omia osakkeitaan markkinoilta. Vastaus on kyllä, jos vaan hinnasta sovitaan.

Nykyinen tilanne, jossa mainitusta 1.200 osakkeesta osa ei ole käytössä lainkaan, mutta maksaa kiltisti vastikkeensa on pelaaville osakkaille ihanteellinen:
– kentällä on väljempää, kun osa ei ole pelikäytössä (tai vähäisellä käytöllä)
– vastikkeet ovat edelleen kohtuulliset, kun maksajia on kuitenkin enemmän kuin pelaajia

Tilanne olisi erilainen, jos gf-markkina toimisi edes kohtuullisesti, mutta gf-tuotot ovat oletettavasti niin vähäiset, ettei silläkään paikata ei-pelikäytössä olevien osakkeiden jättämää tilaa. MItä siis tehdä?

1. Osa ei-pelaavien osakkeiden omistajista myy osakkeet ’varattomalle’ ja sikäli kyseinen osake siirtyy vähitellen lunastettavien piiriin, mutta vastiketuotto noista osakkeista loppuu (tosiasiassa siis sama tilanne, kun jos yhtiö lunastaisi 1 eurolla)
2. Osa ei-pelaavien osakkaiden omistajista saa myytyä tai vuokrattua osakkeensa (myynnissä pitänee antaa riihikuivaa mukaan ja vuokraus mennee alle vastikehinnan) ja näin osake palaa pelikäyttöön. Tämä tilanne voi jatkua vuosiakin
3. Yhtiö voisi lunastaa osakkeen itselleen ja mitätöidä sen tai myydä edelleen markkinoille. Kun käypä hinta on kuitenkin negatiivinen, pitää minusta yhtiön saada osake alle markkinahinnan. Siten kohtuullista olisi, että yhtiö tarjoutuisi vuosittain lunastamaan x kpl osakkeita ’eniten tarjoaville’ eli käytönnössä niille, jotka tarjoavat eniten rahaa mukaan. Jos mukana tuleva rahamäärä on riittävän messevä, niin silloin siitä hyötyvät myös jäljellejäävät osakkeet.

MInusta yhtiön kannattaisi tarjota tuota lunastusvaihtoehtoa (velattoman osakkeen hinta pitäisi olla 2-4 vuoden vastikkeen verran negatiivinen), jotta osakkaat eivät hevin turvautuisi 1-kohdan ’koijari-vaihtoehtoon’