Re: Kastetta apuna käyttäen lyönnin suuntaaminen - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötMailaa apuna käyttäen lyönnin suuntaaminenRe: Kastetta apuna käyttäen lyönnin suuntaaminen

#285428 Ilmoita asiaton viesti
KL

jykitee kirjoitti: (21.9.2010 0:34:07)

KL kirjoitti: (13.9.2010 20:48:28)

En minä sitä deccaria halua kumota, mutten halua sitä myöskään yksisilmäisesti tuijotella. Ei siinä deccarissa myöskään sanota mitään siitä kuinka lujasti pelaaja saa sen mailansa maahan painaa. Ei liene pelin hengen mukaista, että pelaaja saa kuivalla kelillä painaa sen mailan nurmeen niin kovaa, että mailasta jää sentin syvyinen ura, jota pitkin on mukava lyöntinsä linjata.

Tarkoitus siis on tärkeä tässä asiassa. Onko tuo jälki siis hyväksyttävä pelaajan ensimmäistä kertaa mailansa kanssa aamukasteessa touhutessa, muttei enää toisella kertaa? Aluksi pelaaja voinee väittää olevansa tyystin tietämätön siitä, että maahan asetettu esine jättää aamukasteiseen maanpintaan jäljen, mutta toisella kerralla väite alkaa jo kuulostaa pikkaisen ohkaiselta. Missä raja kulkee?

Minusta pelaajan on tunnettava säännöt ja ymmärrettävä, että mailan kasteeseen jättämä jälki voidaan tulkita sääntöjen vastaiseksi. Mikään ei estä pelaajaa pyyhkimästä jälkeä pois. Tyhmempikin pelaaja ennen pitkää oivaltaa tällaisen valtavan porsaanreiän, josta pääsee läpi vain väittämällä, ettei tehnyt sitä jälkeä tahallaan. Suvaitsevalla päällä ollessani saattaisin kenties ja ehkä päästää pelaajan ensimmäisellä kerralla rangaistuksetta pelkällä epäilyksellä, mutta seuraavalla kerralla varmasti rankaisisin, vaikka J-P kuinka nousisikin tästä menettelystä takajaloilleen.

Eli jos pelaajan lyöntirutiiniin tunnetusti kuuluu itsensä linjaaminen maahan asetetun mailan avulla (riippumatta kelistä tai nurmipinnan kuivuudesta), olet valmis riistämään häneltä tämän sääntöjen antaman oikeuden kun kenttä on kasteessa. Huom.1: Jo pelkkä mailan asettelu vie aikaa. Jälkien pyyhkiminen vie lisää. Huom.2: Miten ne jäljet pyyhitään jättämättä uusia jälkiä?

Mailan kasteiseen nurmeen jättämä jälki on helppo sotkea vaikka kengällä pyhkäisemällä siten, että
a) jälki on kaikkea muuta kuin terävä ja suuntausta helpottava, ja
b) pelaajan on katsottu pyrkineen poistamaan mailan jättämän jäljen hälventääkseen kaikki epäilyt teon tahallisuudesta.

Koska mailan asetteleminen vie aikaa, on pelaajan joko muutettava rutiinejaan nopeammiksi tai hyväksyttävä se, että joissakin olosuhteissa rutiinit vievät enemmän aikaa. Aikatarkkailuun joutunut pelaaja ei saa mitään hyvitystä sadekelistä, pallon on lähdettävä ihan yhtä nopeasti kuin poutasäälläkin, olkoonkin että sateenvarjon kanssa pelehtimiseen kuluu aikaa. Miksi mailansa maahan asettelevan pelaajan tulisi saada lisäaikaa rutiinejaan varten?

Koko tapa asettaa maila maahan kuuluu mielestäni aloittelijoiden rutiineihin. Samaan tulokseen pääsee pitämällä mailaa käsissään vartalon edessä, mikä sekin on jokseenkin hassun näköistä touhua. Harjoituskentällä ja rangella moista voi ja kannattaakin harrastaa, mutta kentällä voisi yrittää pärjätä ilmankin, kuten melkein kaikki maailman golffarit kykenevät tekemään.

jykitee kirjoitti: (21.9.2010 0:34:07)
Olisin valmis taipumaan ts:n kannalle. Mailan saa asettaa, jäi jälki eli ei. Eri asia on tietysti se, jos mailan asettaa jäljen jättämistä varten.

Miten tuo tahallisuus todetaan? Kysymällä pelaajaltako? Juuri tuon todentamisen vaikeuden takia en luultavasti oikopäätä lähtisi pelaajaa asiasta rankaisemaan, mutta yhden huomautuksen jälkeen katson pelaajan tekevän tuon jäljen tahallaan ja hyötymistarkoituksessa.

Kuten jo aiemmin kirjoitin, jos tähtäysjäljen tahallinen tekeminen kasteeseen on sallittua, niin kyseessä on valtava porsaanreikä säännöissä. Olen taipuvainen uskomaan, ettei sellaisia säännöistä löydy, on niitä sentään niin monta sataa vuotta jo viilattu.