Re: Kartelleita rakentaessa… - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäKartelleita rakentaessa…Re: Kartelleita rakentaessa…

#366727 Ilmoita asiaton viesti

Voi elämäni kevät!

Taas hyvä esimerkki suomalaisesta kateudesta ja katkeruudesta muita kohtaan.

Uskomatonta että käsittääkseni myös liitto on tukemassa ko. toimintamallia.

Esimerkkinä voisi ottaa taas mallia ruotsista jossa on jo yli miljoona jollain muotoa lajia harrastavaa. Korkeimmillaan greenfeet kunnon kentillä ovat vain n.80€ (Barsebäck ja Kungsbanan tukholma), peruskentät mitkä ovat suomen tasoon nähden huippuluokkaa ottavat n.400kr eli 40€.

Miten joku voi kuvitellakkaan että vieraspelaaja maksaisi suomen kentillä 70-90€. Nykyinenkin 40€ kentillä mitkä eivät laadullisesti tuo pelaamisen nautintoa tuntuu turhalle maksaa. Tottakai joku nyt sanoo että kun suomessa on niin vähän kenttiä verrattuna ruotsiin, mutta niin on myös pelaajia.

Vieraillessani eräillä suomalaisilla kentillä tuntuu että jäsenet haluavat että edessä ainakin seuraavalla reijällä ei ole ketään edessä ja mielellään takanakin pitää olla muutaman sadan metrin väli.

Itse asun Tukholmassa jossa suurin osa pelaajista on ns. etäjäseniä. Hyvä esimerkki on Lindön kenttä Tukholman pohjois puolella jossa on porrastettu greefee hinta. Vieraspelaaja voi varata ajan 3pv. etukäteen, oma jäsen 2 viikkoa. halvimmillaan arkipäivänä klo.6-9 gf hinta on vain 150kr. n.17€. Vastapainona on ns. ruuhkaajat jolloin hinta n. 50€. omille jäsenille jo pelkkä varausajan pituus antaa oman etunsa samalla kenttä on haluttu käyttöön jo heti aamu 6:sta lähtien joka takaa lisätuloja mitä muut kentät missaavat täysin. Samalla Ruotsin kentät pääasiassa arvostavat vieraspelaajien tuomaa rahaa ja yleensä on kenttä kohtaisesti löydetty ajanvaraus malli mikä suosii omia jäseniä, takaa heille lähtöajan ja samalla kenttä on mahdollisimman paljon käytössä aamusta iltaan.

Laitan linkin Lindö kentän greenfee maksuista olisiko ko. käytäntö sopiva jonnekkin suomeen?

Toivottavasti me havumetsien asukkaat jo pikkuhiljaa aletaan heräämään nykygolffiin ja ymmärretään myös vieraspelaajia. Jos joku kenttä ei vieraita kaipaa niin ilmoittakoon reilusti että vain seuran jäsenet tervetulleita.

Lue lisää: Lindö park greenfee