23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Kartelleita rakentaessa…

Etusivu Foorumit Yleistä Kartelleita rakentaessa…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 94)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #183555 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Golfliitto on sivustollaan avannut keskustelun kaukojäsenyyksistä. Syynä on ilmeisesti golfkenttien toimitusjohtajien pyrkimys jonkin asteiseen hintakartelliin pääkaupunkiseudulla. ’Osa Suomen golfkentistä katsoo, että etäpelaajan on maksettava isompi green fee kuin oman kenttänsä kustannuksiin osallistuvan golfarin. Mikäli nyt pohdiskeltavat kaavailut toteutuvat, green feet nousevat ensi kaudeksi monilla kentillä selvästi…’ (www.golf.fi) Taitavat olla isot voimat nyt liikkeellä. Mielenkiintoista nähdä miten yhdistyslain ja kilpailulakien expertit perustelevat haettavia kytköksiä. Haiskahtaa paikalle, kutsutaan MOT paikalle. Ainakin lajin maine kasvaisi, kunniasta nyt en tiedä… Voittajia on vaikea löytää… liitto, seurat, osakkeenomistajat, tavalliset golffarit? Lue lisää: Green fee -maksut suurennuslasin alla (www.golf.fi)

    #366643 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Varmaan mielissään ns. etäseurassa pelaavat aktiivijäsenet 🙂 Melkoinen soppa varmaan syntyy jos alkaa GF määräytymään sen mukaan, missä olet jäsenemä. Ei varmaan ihan helpoin keitos.

    Alkaa etäseuroissa jo aktiivinen jäsenistö vastustamaan etäjäsenyyttä. Samalla loppuu pienten etäseurojen laajennukset, kun ei olekaan enää maksajia.

    Noh. Sitten omaan napaan tuijotus…………..joo siellähän se vielä oli. Taitaa onneksi Oulun Golf olla ns. kunniallinen kenttä 😀

    #366644 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Vai että gf 90 euroa, saas nähdä toteutuuko (kts. Naapurisivu). Kentällä varmasti hiljaista ja vastikkeet nousevat. Kaukojäsen keskustelussa on muistettava muutama asia.

    – jos golfinpeluu kallistuu liikaa, niin sitten ei pelata. Ei sitä osaketta tule ostettua, varsikaan kallista osaketta.

    – Jos vastikkeet, nousee niin yhä enemmän on pelilippuja ja pelioikeuksia kaupan.

    – Kun pelioikeuksia on kohtuullisesti, gf-pelaajia mahtuu käyttökuluja kattamaan. Talmassa etäjäsenet tunnustetaan jo hyviksi asiakkaiksi ja Nurmijärvellä haastattelun mukaan riesaksi. Talmassa 578 jäsentä/18 reikää ja Nurmijärvellä 1116/18 reikää.

    Ei gf hintoja ole varaa kovin paljon nostaa, mutta osakkeen omistamista on syytä tukea esim. Salonseudun tapaisilla keskinäisillä alennuksilla ym. eduilla.

    Niin ja vielä, eiköhän mersukenttiä tässä maassa ole Kulloon, Vanajanlinnan ja Kytäjän jälkeen tarpeeksi. Toivottavasti asiakkaita riittää vielä valmistuville mersukentille.

    #366645 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kun vertaa moniin muihin maihin niin meillä greenfee-pelaaminen on suhteellisen halpaa.

    Etenkin verrattuna siihen että hankkisi osakkeen ja kentälle pelioikeuden vuotuisen hoitovastikkeen myötä.

    Eikös se ole reilua että he, jotka omilla rahoillaan mahdollistavat kenttien rakentamisen pääsevät pelaamaankin edullisemmin? Missä ne greenfee-pelaajat muka kävisivät, jollei muut olisi sijoittaneet osakkeisiin?

    Suomen oloissa osakkaan laskennallinen ’greenfee’ (siis hoitovastikkeet /kierros) lienee keskimäärin jotain 30-40 euroa. Meillä on suhteellisen lyhyt kausi ja keskimäärin kierroksia kertynee 20-30 kpl per pelaaja.

    Esimerkiksi golfpisteen vakikävijät, reilusti 100 kierrosta kaudessa pelaavat tietenkin pudottavat keskiarvokierroskustannusta.

    Vastaavasti esim. meikäläinen maksaa yli 100 euroa/kierros kun laskee kaikki vuosimaksut ja jakaa sen kotikentillä pelattujen kierrosten lukumäärällä. Monelle käy samoin kun ei ehdi pelaamaan kuin muutaman kierroksen kaudessa.

    On varsin hyvä idea että jollain kentällä osakkaana oleva (tai pelioikeuden haltija) saisi pelata muilla kentillä esim. 30 eur/kierros. Toki hinta voisi vaihdella kentän tason mukaan (vaihteluvälinä esim. 20-50 eur/kierros).

    Niille jotka syystä tai toisesta sijoittavat golfharrastukseen pelkästään pelimaksun (eivät siis osallistu kenttien rakentamiseen) joutuisivat maksamaan hieman korotettua greenfee’tä. Joku 2-3 kertainen greenfee (60 – 150 euroa kierros) olisi ehkä sopivaa. Sen verran pelaaminen maksaa ulkomaillakin, vaikka monessa maassa kentät ovat auki koko vuoden (pitäisi periaatteessa olla edullisempaa kentänpidon kannalta).

    Toki tulisi olla tarjolla esim. par-3 kentiä, joilla kuka tahansa pääsisi edullisesti kokeilemaan ja harrastuksen alkuun. Näissä hinta voisi olla 5 – 10 euroa/kierros tai päivä.

    Näillä ratkaisuilla päästäisiin kaikkia tyydyttävään tai ainakin oikeudenmukaiseen ratkaisuun.

    #366646 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Jokaisella kentällä on yksilöllinen kustannusrakenne, perinteet ja toiminta-ajatus, jota ei voida kopioida mitenkään muiden kenttien kanssa. Kartellihanke ei tule koskaan toteutumaan ja merkittävät hintojen korotukset ovat vain pelottelua, jotta talven lähestyessä osakekauppa kävisi paremmin.

    #366647 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Kartelli-ja kilpailulaithan eivät kosketa alkuunkaan tällaisia golfkenttiä.

    Myös jokainen yhdistys saa päättää omista säännöistään,kunhan eivät ole lainvastaisia.

    Golfseuran yhdistyksen säännöissähän on yleensä maininta.

    Yhdistyksen varsinaisiksi jäseniksi voidaan ottaa henkilö,jolla on nimetty pelioikeus oy,n kentälle.

    Tämän lisäksi voidaan ottaa äänioikeudettomia vuosijäseniä.

    Jäsen ,joka menettää edellä mainitun pelioikeuden,on erottava yhdistyksestä,uhalla että hänet muutoin erotetaan hallituksen toimesta.

    Näin on myöskaikissa aammattiyhdistyksissä.

    Täysin laillista.

    #366648 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ekaks, olen sitä mieltä, että osakkeen omistaminen pitää saada järkevämmäksi kuin nyt ja se tullee tapahtumaan vastikkeita laskemalla, etujen antamisena ja joidenkin osakkeiden hienoisena hinnan alentumisena, mutta sitten muutamia kommentteja:

    Olen hieman eri mieltä kanssasi gf-hintojen halpuudesta. Selailin eri maiden satunnaisten kenttien hintoja.

    Tukholman seutu 200 – 500 kr eli 22 – 55 eur

    Kööpenhaminan seutu 270 – 450 eli 38 – 64 eur

    Hampurin seutu 40 – 80 eur

    Dallas 20 – 200 eur

    Ei niitä gf hintoja ole varaa juurikaan korottaa. Kipukynnys alkaa olla 40 euron korvilla. Kyllä keskimääräisen kierroshinnan saa nostettua ylös, jos kentän ylläpitoon tuhlataan esim. 600 000 eur / 18 reikää. Normaalikentällä riittänee hyvin 300 – 400 t. Hoitokulujen nostaminen esim. 300 -> 600 t kaksinkertaistaa vastikkeen tai vastaavasti vaaditaan tuplamäärä vieraspelaajia. Jotkut ovat valmiit maksamaan kentän erinomaisesta kunnosta ja väljyydestä jopa 1000 e vuodessa, mutta ei näitä hyviä asiakkaita kaikille kentille riitä.

    Minulla osake, mutten ostanut osaketta kenttäyhtiöltä. Voinko kehua, että olen ollut rakentamassa kenttää? Minä varmaan joudun maksamaan tämän korotetun gf:n? Ei noilla golfpörssissä olevilla osakkeilla rakenneta mitään kenttää. Ei minunlaiseni perheellinen voi ajatellakaan pistävänsä 20 000 e osakkeeseen ja sen lisäksi maksaa vielä 1000 e vastiketta joka vuosi.

    Kenttiä tulee lisää, mutta niissä osakkeen hinta pidetään mahdollisimman alhaisena, vastike kohtuullisena. Kyllä ne osakkeet menee kaupaksi, varsinkin kentän valmistumisen jälkeen, jos hinta on järkevä, kenttä ja sijainti kohtuullinen sekä pelioikeuksien määrä reilusti alle 1000. Mersukenttien markkinointi saattaa tässä markkinatilanteessa tökkiä.

    #366649 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Itse asiassa olen odottanut, koska nää ns. ’isot pojat’ avaavat pelin.

    On täysin järjetöntä päästää kentille jollain 50:n green feellä, jos kustannukset on 90.

    Uskokaa tai älkää, mutta nää businesmiehet hjallikset & laakkoset ym. panee ryhtiä golf-yhtiöihin. Nää on sen tason hemmoja, ettei ne jätä hommaa kesken.

    #366650 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Sikäli taidan perääntyä, että jos asiasta on määrätty seuran säännöissä niin voihan asia esittämälläsi tavalla olla. Jollei säännöissä ole mainintaa, niin ei seurasta voida erottaa. Miksi pitää yleensä seuraan liittyä, jos liittymis- ja jäsenmaksut ovat korkeat ja sinut potkastaan pois kun menetät pelioikeuden.

    Kummastippa ne kilpailurajoittamissäännöt Arkkitehtiliittoa koski, joten eiköhän golf tule tarvittaessa perässä…

    —-

    Yhdistysrekisterin sivuilta…

    Jäsenten velvollisuudet

    Maksuvelvollisuus tulee olla säännöissä. Lisäksi säännöissä on mainittava muut erityiset jäsenten velvollisuudet.

    Jäsenten oikeudet

    Jäsenen tärkein oikeus on oikeus osallistua yhdistyksen toimintaan, käyttää äänioikeutta ja tulla valituksi yhdistyksen toimielimiin. Jos näitä oikeuksia esim. jonkin jäsenryhmän kohdalla halutaan rajoittaa, tulee rajoituksen olla säännöissä.

    —-

    Seurojen jäsenkriteerit Suomen golfliitossa…

    4. Seuran säännöt pitää olla yhdistysrekisterin hyväksymät ennen jäsenhakemuksen käsittelyä liiton hallituksessa. Jäsenyyden pitää perustua seuran hallituksen päätökseen. (Kenttäosakkeen omistaminen ei voi olla jäsenyyden perusteena). Lisäksi hakemuksen liitteenä pitää olla kopio yhdistysrekisterin päätöksestä, tieto hallituksen kokoonpanosta ja seuran jäsenluvusta

    #366651 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    MARKKINOINTI, MARKKINOINTI, MARKKINOINTI…

    tästä keskustelusta kun otetaan kateus ja pullistelu pois, niin eikö järkevintä olisi tarjota halpa greenfee silloin kun kenttä on tyhjä ja kallis silloinkun se on jo täynnä.

    esim. 20 EUR arkisin 8-12, 40 EUR 12-14 ja muina aikoina 60EUR+ Heinäkuu varmaan kuuluis kalliinpaan kategoriaan

    #366652 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Tässä arkkitehtiliiton tapauksessa oli kysymys aivan eri asiasta.

    Siinähä 3 Lappeenrantalaista arkkitehtia erotettiin liitosta,koska kutsukilpailua ei järjestetty Safan sääntöjen mukaan ja he osallistuivat siihen liiton jäseninä.

    Miten vedät yhtäläisyyksiä tästä tähän golftouhuun.

    Tarkoitatko sitä,että minut erotetaan liitosta,jos minä pelaan Paloheinässä,joka ei kuulu liittoon.

    Tuskimpa erottavat,vaikka Paloheinässä pelaisinkin.

    #366653 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Jollain Suomen golfkentistä oli greenfeen suuruus sama, kuin vierailijan kotiseurassa.

    Tällä saataisiin kohtalainen tasa-arvo kenttien kesken.

    Se, miten se liittyy etäjäseniin, ei aavistustakaan.

    #366654 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Miten ihmeessä voit väittää, että kilpailulainsäädäntö ei kosketa gofkenttiä?

    Horisontaalinen kilpailunrajoittaminen koskee elinkeinonharjoittajia. Osakeyhtiöt perinteisesti kuuluvat tähän kategoriaan.

    Kilpailunrajoittamisen piiriin kuuluvat niin sopimukset kuin niihin rinnastettava yhteisymmärrys kilpailijoiden välillä. GreenFeet käsittääkseni maksetaan ’päivä- tai kierrosvuokrana’ osakeyhtiölle, ei seuralle.

    Lue lisää: Lisää kartelleista

    #366655 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Höpö ,höpö.

    Golfosakeyhtiöt,asunto-osakeyhtiöt jne. eivät ole elinkeinonharjoittajia eikä voittoa tuottavia yrityksiä.

    Kentät voivat aivan hyvin tehdä keskinäisiä sopimuksia ristiinpelaamisen hinnoittelusta.

    #366656 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    ’Osa Suomen golfkentistä katsoo, että etäpelaajan on maksettava isompi green fee kuin oman kenttänsä kustannuksiin osallistuvan golfarin. Mikäli nyt pohdiskeltavat kaavailut toteutuvat, green feet nousevat ensi kaudeksi monilla kentillä selvästi’

    Kannatan, tämä on aivan tervetullutta kehitystä !

    #366657 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    En ole ihan liikejuridiikka koulutusta saanut, joten absoluuttisen totuuden voisi tässä asiassa kertoa joku fiksumpi. Itse olen ymmärtänyt, että Suomessa on olemassa

    – osakeyhtiölaki ja

    – asunto-osakeyhtiölaki

    Golfosakeyhtiölaista en ole kuullutkaan, eivätkä käsittääkseni golfyhtiön osakkaat hallitse osakkeittensa perusteella hallita määrättyä reikää golf-kentällä (vrt. mihin asunto-osakkeen omistus oikeutta;)

    No ehkä tämän joku minulle vielä vääntää rautalangasta.

    #366658 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Lukaseppa eri kenttien yhtiöjärjestyksiä.

    Sieltä käy selville,mikä on yhtiön toiminta-ajatus.

    Osakkailta vapaaksi jäänyttä peliaikaa voi jokainen oy myydä niinkuin sitä haluaa,vaikka vaihtamalla kustaankartanon vanhainkodin hoitopaikkoihin.

    #366659 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Montako golfkenttää on kohdannut konkurssi viimeisten parin vuoden aikana? Ei yhtään, joten ei alalla niin huonosti mene!

    Monella kentällä taloustilanteessa on varmasti parantamisen varaa, mutta ratkaisun avaimina ei voi olla hintakartellit tai herrojen salaiset kabinettisopimukset. Ne kentät pärjäävät myös tulevaisuudessa, jotka pitävät huolta omasta asiakaskunnastaan monipuolisella palvelulla ja siten, että hinta kohtaa laadun.

    Kartellien tai roimien hinnankorotusten myötä

    Golfista tehtäisiin taas sitä ’eliittilajia’, jota voi täysipainoisesti harrastaa vain rikkaat ja rikkaiden kakarat sekä ne, joilla olisi työnantajan tarjoamat peliliput. Rahvaat voisivat sitten pelata näillä par3 kentillä, joihin heillä olisi hädin tuskin varaa.

    #366660 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Televisiosta tuli äsken stallarit. Sarjan henki kuvaa harvinaisen hyvin suomalaisen golfyhteisön hallitusportaan sielunelämää. Puhutaan neuvostohengessä ideologian puhtaudesta ja trotskilaisten vieraspelaajien rahtaamisesta siperiaan.

    Kommunismin aika tuli ja meni, suljetun golfin aika Suomessa on menossa samaan paikkaan. Kuluttaja on kuningas eikä hänen eurojensa osoitetta määrää viisivuotissuunnitelmat eikä politrukit.

    Ideologia häviää aina taloudellisten faktojen edessä. Oikeudenmukaisuudesta ja reiluudesta on mukava puhua, mutta se ei vaan toimi missään jutussa jonka vuosibudjetti on yli 15€.

    #366661 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Niinhän se arkitehtiliitto luuli, ettei kilpailuviranomaiset heidän touhuihin pysty puuttumaan…

    Ihan oikeesti kaikille. Taas oli tv:ssä juttua teollisuuden irtisanomisista, GM tällä kertaa. Tuotanto valuu Aasiaan ja meidänkin pitäisi tuottaa palveluelinkeinoja korvaamaan menetettyjä teollisuustyöpaikkoja. Golfilla on hyvä edellytys edistää matkailua Suomessa, mutta me vain kinastelemme. GF-pelaajaa ei nähdä pontenttiaalisena asiakkaana oli se sitten ulkomaalainen tai etäjäsen. Ei GF-hintoja ole varaa kovin paljon nostaa, ei edes Kytäjän, mutta keskinäisiä alennuksia kenttäyhtiöt voivat sopia. Ja Kytäjän tapauksessa voidaan rajoittaa myös gf-pelaajien pelaamista esim. sillä toisella kentällä ja täten luoda lisäetua osakkeenomistajalle. Ei Kytäjälle myydä GF:tä tai Kullooseen 20 e 20 reikää solidaarisuudesta, vaan gf -pelaajat ovat yhtiöille tärkeitä osakkeiden markkinoinnissa ja ennen kaikkea vastikkeiden pitämisenä edes kohtullisena.

    Harmi vain, että jotkut ovat sijoittaneet osakkeeseen odottaen nopeita tuottoja. Pitkällä ajanjaksolla osakkeen hinta nousee, mutta lyhyellä tähtäimellä pikemminkin laskee.

    #366662 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Jos asiaa ajattelee ilman kateutta ja oman navan tuijottelua (yritän ainakin), niin ei tämä golffin peluu niin kauhian vaikeeta voi olla (Parti -> tarkoitan nyt itse kentälle menoa, en itse pelisuoritusta :o).

    Etäjäsen, vieraspelaaja tai ei, jos pelaa GF:llä ja on tasoituskortti, niin kentälle vaan maksua vastaan.

    Pelioikeuden haltija / omistaja saa pelata tietenkin kotikentällään edullisemmin kuin edellämainitut ellei sitten kentät / seurat ole sopineet keskenään edullisemmasta maksusta.

    Jos mikä tahansa kenttä haluaa rajoittaa jonkun ryhmän pelaamista, niin sittenhän rajoittaa – ei sinne ole pakko mennä. Ja voihan kentällä olla ruuhka-ajat varattuna vain pelioikeuden haltijoille, mutta jos kentällä on tilaa, niin miksi sinne ei päästettäisi muita?

    Ja jos minä tai joku muu osakkeenomistaja ei saada tiiaikaa tänään klo 15:00, niin voi voi. Pitää katsoa peiliin ja ottaa opiksi ja varata tiiaika hieman aikaisemmin.

    Kuten huomaatte, ei mitenkään vaikeeta, kun vain on ymmärrystä. Mielestäni golf on hieno harrastus, saa ulkoilla ja tutustua hienoihin ihmisiin kentällä, joten miksi me kaikki emme sitten voisi kokea tätä samaa?

    Toiset ehkä päsevät halvemmalla pelaamaan kuin toiset, mutta taasen ollaan siinä pisteessä, että omapahan on valinta :o) Ostat osakkeen tai et, olet etäjäsen tai et, maksat 100 €:n greenfeen tai et, valinta on edelleen sinun. Miksi pitää aina valittaa?

    Ja hei – hymyä huuleen, vaikka joskus se on niin pirun vaikeaa…

    #366663 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Juu, tuskin tässä mitään kartellisyytöksiä saadaan aikaiseksi näillä golf.fi-kirjoitteluilla.

    Ja eiköhän normaalit markkinavoimat pidä huolta green feen oikeasta tasosta? Aina joku kenttä lähistöllä ’lipeää ruodusta’ ja on halvempi pelata, joku tarjoaa pörssissä halvalla pelilippuja, jäsenen seurassa pääsee puoleen hintaan jne jne.

    Tätä samaa kaukojäsenyys-soopaa jauhetaan vuodesta toiseen. Tässä mielessä Suomi on todellinen golfin kehitysmaa. Kunnon lamanpoikanen, jäsenkato ja muutama kenttä taas jonnekin roskapankkiin niin asenteet alkais taas muuttua.

    En muuten ole Kauko ja siedän lokkejakin, vaikka se ’oma vakilähtö’ olis lokeille joskus varattukin.

    #366664 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Jos tarkoitus on että golfarien määrä suomessa vähenee, niin sit vain nostamaan green fee hintoja, ja kaukojäsenyys pois… mut kaikilla kun ei ole mahdollisuus ostaa osakkeita jne..että pääsee jäseneksi, niin jotta kaikilla olisi mahdollisuus kuitenkin pelata golfia, niin siksi pitää myös olla kaukojäsenyys mahdollinen..eikä siitä pitää rangaista sillä että lyödään kovat hinnat pelikierokselle, eteenkin kun nämä suomen kentät ei kuitenkaan ole sen tasoisia että niistä kukaan pitäisi tarvia maksaa niistä enemmän kuin max.50€ ja silloin pitäisi jo olla huippu kenttä… mulle on aivan samaa mitä ne green feet maksavat, koska ite en pelaa vieras kentillä jos ei joku maksa mulle se green feen hinnan. mutta ajattelen tässä vain niitä jotka joutuisi alkamaan maksaa jotain lähemmäs 100€ pelikieroksesta.. ei kuulosta kovin järkevältä ajatukselta…

    Mutta nämä kun tällaista edes viitsii ehdotella taitaa olla ne jolla on rahaa maksaa, tai saa muutenkin pelata ilmaiseksi… ei mulla muuta ollut!!

    Lue lisää: Green fee -maksut suurennuslasin alla (www.golf.fi)

    #366665 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Nain kaukaa katsottuna ja kuunneltuna, taa koko juttu vaikuttaa naurettavalta ja keskenkasvuiselta.

    Jos joku klubi haluaa nostaa gf:nsa korkealle, niin olkoon hyva vain. Aina on klubeja, jotka eivat nain tee. Kentat ovat taynna ehka viikonloppuisin ja iltaisin, verrattaen tyhjina paivisin ja taysin tyhjina 1/3 vuotta. Onko millaan klubilla siis varaa alkaa kikkailemaan niiden kanssa, jotka sita fyrkkaa sinne klubille tuo?

    Ehka nyt viela nain on kun kenttia ei ole tarpeeksi Suomessa (ja laji kasvaa koko ajan), mutta annas olla kun osa lopettaa lajin (kun ei saa tee-off aikoja tai tulee liian kalliiksi tai muuten vaan kypsyy vaikeaan lajiin) ja kenttia (varsinkin 9 reikaisia alottelijoille) rakennetaan lisaa… Mitas sitten?

    Mina ainakin naytan koko osake-systeemille ja naiden maksujen kanssa kikkaileville klubeille persetta, ja pelaan edelleen green fee:illa niilla klubeilla, joille raha kelpaa. Eiko muka 60e + 30-40e (oluet, ruoka, pro-shop) kelpaa klubeille vieraspelaajalta per kierros?

    Jotain on vialla.

    #366666 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Tässä koko hommassa on yksi ainakin minulle liian vaikea asia ymmärrettäväksi – Millä tavoin pelioikeuden vuokraaja on pelilippujen ostajaa kunniallisempi golffari? Nämä molemmat paheelliset tavat ovat nuorehkona helsinkiläisenä ainoahkot golfin pelaamisen mahdollistavat menetelmät minulle toistaiseksi.

    Eikö ole niin, että pääsääntöisesti osakkeen tarjoaman pelioikeuden voi joko nimetä jollekin tai sitten ottaa kuponkeina? Täytyisi kai olla sitten aivan sama, miten ne tulee maksetuksi tai käytetyksi. Kummassakaan vaihtoehdossa tämä kunniallinen Suomen golfia rakentamassa ollut pelimies/- nainen ei osallistu itse pelitouhuun mitenkään ja golfyhtiö saa vastikkeensa.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 94)
Vastaa aiheeseen: Kartelleita rakentaessa…

Etusivu Foorumit Yleistä Kartelleita rakentaessa…