Re: Joksalla palaa käämit, vol2 - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötJoksalla palaa käämit, vol2Re: Joksalla palaa käämit, vol2

#287524 Ilmoita asiaton viesti
PG

Oksan katkaiseminen ja kaarnan irtoaminen harjoitusheilahduksen yhteydessä eivät mielestäni ole vertailukelpoiset. Oksan katkaiseminen saattaa antaa täysin vapaat kädet seuraavalle lyönnille, kun taas oksan olemassa olo voi estää normaalin lyönnin kokonaan. Oksan katkaiseminen voi lisätä vapaata pelitilaa hyvinkin metrin pari, mutta kaarnapalan putoaminen puun kyljestä vain sentin pari, edellyttäen että kolo on juuri oikeassa kohdassa. Hyvin epätodennäköistä on, että se on sellaisessa kohdassa, että siitä olisi lyönnille hyötyä.

Mailan osuminen harjoitusheilahduksella lähellä pelilinjaa olevaan kivenlohkareeseen sillä seurauksella, että kivestä irtoaa pala pois ja maila taipuu mutkalle, on mielestäni paremmin vertailukelpoinen tämän casen kanssa. Kummassakin tapauksessa pidän rangaistusta hätävarjelun liioitteluna. Sallisin Joksalle mielelläni birkun. Suorituksen arvoa nostaa se, että hän teki sen sääntöjen valossa pelikelvottomalla mailalla.

Joka tapauksessa mahdollista rangaistusta mietittäessä on lieventävänä asianhaarana otettava huomioon Joksan häiriintynyt mielentila. Niin ainakin loordit tekisivät… (sopiva obligatorinen hymiö löytynee täältä)