Re: Jalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust) - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluJalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust)Re: Jalkojen sivuttaisliike suunnanvaihdossa (Lateral Leg-Thrust)

#200065 Ilmoita asiaton viesti

Vasen pakki kirjoitti: (12.10.2014 18:43:16)

Kyllä Bubballakin on pieni hip bump, mutta myös kierto alkaa heti dsw:n alussa. Katsoin peilistä komeaa vartaloani golf swingissä. Vaikka mä yritän tietoisesti lähteä liikkeelle pelkällä lantion pudottamisella ja kierrolla ilman hip bumpia, niin mullakin näyttää lantio siirtyvän kohteen suuntaan. Seuraavaksi mä koitan Tero Pitkämäki tyyliä ja dyykkaan draivini perään.

Vertaus keihäänheittoon on oiva. Esikuvakseni ottaisin kuitenkin Zeleznyn.

Hip-bump, jos oikein ymmärrän on pikku töksy kohteen suuntaan, jolla sähkötetään etujalalle, että nyt saa ponnistaa voimakkaasti taakse päin ja joka helpottaa liikkeen rytmittämistä. Se ei kuitenkaan saa aiheuttaa polven ojentumista ennen, kuin etulonkkaa taaksepäin siirtävä työ alkaa, koska silloin liu’utaan etujalalle – takajalka ojentuu, eikä edellä pakeneva lonkka muodosta tukea kierrolle, vaan aiheuttaa lantion vääntöliikkeen hidastumisen ja pysähtymisen.

Sitten olisin kysynyt, miksi ja missä vaiheessa liikettä halutaan toteuttaa etulonkan ulkokiertoa(*, kun liikkeen suunta on sisäkiertoon päin ja muodostuu automaattisesti, jos ponnistus on varpaista pois päin hoganmaisesti flaretetussa etujalassa?

– – – –
*) Ymmärrän etulonkan ulkokierron heinäntekojärjellä ilmaistuna reiden avaamisena ja polven vääntämisenä kohteeseen