Re: Hiljaisuus golfpelissä - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötHiljaisuus golfpelissäRe: Hiljaisuus golfpelissä

#269081 Ilmoita asiaton viesti

Alituinen tarve vertailla eri urheilulajeja pukeutumisen, käyttäytymissääntöjen, urheilullisuuden, katsojakäyttäytymisen tms. seikkojen perusteella on asia, jota en ole koskaan ymmärtänyt. Ilmeisesti taustalla vaikuttaa ajatus siitä, että jos joissain lajeissa käyttäydytään tai pukeudutaan tietyllä tavalla, tämä osoittaisi jotain yleismaailmallista code of conductia, joka pitäisi omaksua myös muissa lajeissa.

Itse näen asian niin, että tietyissä urheilulajeissa / -tapahtumissa on niiden historiasta johtuvia perinteitä, jotka antavat lajille / tapahtumalle sen oman erityispiirteensä. Yleensä tällaisia erityispiirteitä kannattaa ennemmin vaalia kuin tukahduttaa.

Mitä tulee alkuperäiseen kysymykseen, hiljentyminen toisen henkilön suorituksen ajaksi ei tietenkään koske yksin golfia (tai täällä viitattuja muita yksilölajeja) tai ylipäänsä urheilusuorituksia, vaan on universaali tapa osoittaa kunnioitusta toisen henkilön suoritusta ja mahdollisesti tapahtumaa seuraavaa muuta yleisöä kohtaan. Se, että pystyy pitämään turpansa kiinni ja mobiililaitteen taskussa toisen tehdessä jotain itselleen tärkeää, osoittaa myös tiettyä luonteen lujuutta. Kaikista ei tähän ole.