Re: Hartialinja karkaa - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
#226645 Ilmoita asiaton viesti

Onkos tuo jonkin sorttinen sway (sivuttaisliike) tai muuten vain liian monen liikkuvan osan tasapainohäiriö, kevätinnon aiheuttama rynnistys tms.

Yksi käytännön kikka on ottaa rautakolmonen kouraan, laittaa jalat yhteen ja lyödä siitä täysiä lyöntejä. Kuvauksestasi päätellen tällöin päätyy maahan vasemmalle kyljelleen tai sitten ei tee sitä mitä nyt kuvailet tekeväsi.

Siinä jalat yhdessä lyöden voi sitten kokeilla, miten jakaa aktiivisuuden lantion pyörittämisen ja käsien (viivästetty release) välillä. Ja tästähän on tunnetusti monta koulukuntaa.

Kun sitten on jalat yhdessä lyöden saanut tuntuman ja pallo lähtee suoraan ja mielellään pitkälle, voi ryhtyä hieman leventämään stanssia. varsin kapean kannattaa kuitenkin pysyä.

Rautakolmosta kannattaa käyttää siksi, että se on maila, joka kertoo selvimmin, mitä osumassa tapahtui ja sen mukaan voi sitten hakea variaatioita. Tietysti rautakakkonen on vielä parmepi, mutta harvoin bagissä..ja rautaykkönen, mutta sitä en ole kokeillut itsekään. Tuo osuman lukeminen lentoradasta on sitä yksinkertaista fysiikkaa, josta täälläkin on peistä taitettu, mutta perusteet löytyy kyllä kirjasta kuin kirjasta.

Jalat yhdessä lyöminen on tietysti aika pöljän näköistä. Yksi sidebonus siitä on se, että tuskin kenelläkään on valmiita mielikuvia sellaisesta lyönnistä, joten tällaiset kokeet auttavat ajattelemaan asioita uusiksi.

Et kertonut tulivatko nämä ongelmat vastaan raudoilla (lyhyet/pitkät), draiverilla vai millä. Olen tullut siihen vakaaseen – kohta virheelliseksi osoitettavaan – käsitykseen, että svingit (nykyaikaisella) draiverilla ja raudalla ovat kovin kovin erilaiset.