Re: Harringtonin diskaus - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
#218524 Ilmoita asiaton viesti
KL

B kirjoitti: (17.2.2011 19:30:38)

KL kirjoitti: (17.2.2011 17:12:51

???

Wow…..

Harringtonin subjektiivinen arvio olisi jäänyt voimaan ilman videoleikettä. Aika monta subjektiivista arviota tuonkin kilpailun aikana tehtiin uskoakseni. Paljonhan 4 päiväisen kisan aikana 140 pelaajalle voi sattua. Perinteinen itsearviointi ja rehellisyys toimii. Aina tuo subjektiivinen arvio ei saata olla objektiivinen totuus. Tässäkin objektiivinen totuus oli suhteellinen.

Eihän Harringtonin arvio pallon liikkumisesta poistanut sitä tosiseikkaa, että pallo olikin liikkunut. Harringtonin omasta mielestään objektiivisesti tekemä havainto oli siis virheellinen.

Taidamme puhua hieman eri asioista. Kyllä koko peli edellyttää sitä, että kaikkien tilanteiden ratkaiseminen tapahtuu tosiseikkojen eikä pelkkien arvioiden perusteella. Pallon asettamisen tarkkuus tai sen liikkumisen näkeminen/päättäminen ovat pelaajan näkemyksen kannalta mahdollisimman objektiivisia toimia, vaikka absoluuttista tarkkuutta niissä ei vaaditakaan. Näkemystä voidaan myös pitää subjektiivisena, koska pallon liikkumisen varmistaminen ei perustunut faktoihin, vaan pelaajan omaan käsitykseen.

Joskus tosiseikkoja ei ole riittävästi. Silloin joudutaan punnitsemaan ratkaisua myös muiden seikkojen perusteella. Tästä on joskus käyty keskustelua. Pyrkimys on kuitenkin aina mahdollisimman objektiiviseen, siis tosiseikkoihin perustuvaan toimintaan. Vasta tosiseikkojen puuttuessa lähdetään spekuloimaan ja silloinkin tiettyjen periaatteiden mukaisesti.