Re: Harjoittele, …Kebax - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
#248174 Ilmoita asiaton viesti

kebax kirjoitti: (9.10.2006 11:31:12)
Eipähän tämä pöllöltä kuullosta ollenkaan ja toimaa varmaan advanced pelaajilla. Harrastelijasutijoilla ei paljoa vaihtoehtoja ole; hyvä kun se yksi lyönti löytyy käsillä olevaan tilanteeseen. Sillä on pärjättävä tuntui se hyvältä eli siis ei. Todennäköisyyksiä vastaan moni tulee pelaamaan koko elämänsä.

Mä rohkenisin Kebax olla juuri päinvastaista mieltä. Mitä epävarmempi lyöjä, sen suurempaa osuutta taktiikka ja mentaalipuoli näyttelevät. Monilla kentillä paremmat pallonlyöjät voivat jättää väyläbunkkerit huomioimatta, griinien bunkkerointi ei haittaa heitä niin paljon, koska lähestymiset lyödään lyhyillä raudoilla jne. Lyhyempiä ja leveämpiä lyöntejä viljelevät joutuvat siis taktikoimaan paljon enemmän.

Mulla on paljon tenniskavereita, joista on nopeasti tullut suhteellisen hyviä golfin pelaajia täydellisestä harjoittelun puutteesta huolimatta. Ajattelin itsekin ennen tuon johtuvan tennislyönnin ja golf swingin samankaltaisuuksista. Nykyään näen sen enemmän seurauksena prosenttipelin oivaltamisesta. Tennismatseja ei voiteta läpilyöntejä yrittämällä, vaan lyömällä maksimaalisella tempolla, jolla vielä vältetään helpot virheet. Kun luet tarkasti tuon edellisen lauseen, niin huomaat ettei se tarkoita putteriin turvautumista tiiboksissa.