Re: Harjoittele - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
#248177 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

Vasen pakki kirjoitti: (9.10.2006 14:23:47)

Miksi ’pitää tehdä molempia’ ei käy vastaukseksi? Teknistä osaamista voit harjoittaa vain rangella tai kehonhallintaa kehittävillä oheisharjoitteilla. Nehän ne sitä aikaa vie. Muita osuuksia voi kehittää esim analysoimalla omia kierroksiaan, lukemalla alan kirjallisuutta jne.

Siksi, että molempien tekemiseen kehoittaminen on liian helppo vastaus 😉

Siinä asiassa olen Fukken kanssa samoilla linjoilla, että perustaktiikan tai mentaalipuolen perusteiden (’ole komittoitunut lyöntiisi’ yms.) ymmärtäminen ei vaadi mitään syvällistä ja aikaa vievää pohdiskelua vaan ne voi ymmärtää varsin vähällä vaivalla.

Se missä meidän näkemyksemme varmaankin eroavat on, että en usko pidemmälle menevien pohdiskelujen olevan kovinkaan hedelmällisiä siinä vaiheessa kun tekniikan opettelu on vasta alkuvaiheessa ja tavoitteena on osua palloon puhtaasti edes aika ajoin. Tässä vaiheessa itse käyttäisin aikaani ennemminkin perustekniikan opetteluun (lukemiseen, lyöntiharjoitteluun, keskusteluun pro:n kanssa yms.) kuin pelitaktiikoiden tai korvienväli asioiden hiomiseen.

Itse olen kaikissa harrastamissani lajeissa (joista paria jopa aivan tosissaankin) luonut aina ensin vankan teknisen pohjan ja vasta sen jälkeen alkanut murehtimaan muista asioista. En näet usko, että niitä korvienvälijuttuja voi harjoittaa kovinkaan pitkälle ennenkuin tämä perusta on vahva. Tai voi sitä yrittää, mutta en vain näe kuinka siinä voisi onnistua.