Re: Golfosakekaupan elpymisen esteenä oy - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGolfosakekaupan elpymisen esteenä oyRe: Golfosakekaupan elpymisen esteenä oy

#409747 Ilmoita asiaton viesti
KL

Night Driver kirjoitti: (6.1.2014 23:40:53)

aakoo64 kirjoitti: (6.1.2014 22:42:09)

Eihän siinä ole yksittäisen osakkaan kannalta mitään epäselvää, miksi jättäisi käyttämättä mahdollisuuden myydä pelilippuja. Jos on aikanaan osatanut osakkeen, jossa muuntomahdollisuus on ja omat pelimäärät ovat syystä tai toisesta muuttuneet vähäiseksi, niin sehän on hyvinkin kannattavaa. Otetaanpa esimerkki:
– Vuotuinen vastike on 700 euroa ja siihen saa joko normaalin pelioikeuden tai 20 pelilippua (luvut voivat luonnollisesti olla jotain aivan muutakin)
– Nyt osakas tietää pelaavansa korkeintaan 10 kierrosta koko kaudella syystä tai toisesta, joten hän muuntaa pelioikeutensa pelilipuiksi
– Osakas myy 10 pelilippua hintaan 40 euroa kappale, joten hänelle jää 10 kierroksen hinnaksi 300 euroa ja pelikauden hinta onkin 400 euroa halvempi kuin normaalilla pelioikeudella.

Toinen juttu sitten onkin se, miksi pelioikeus on vaihdettavissa pelilipuiksi.

Aika kalliita kierroksia tule osakkaalle ja pelilippujen myynti nyt ei varmaan kiinnosta ketään, joka arvostaa omaa aikaa.

Kalliitako?

Minun matematiikallani osakas maksaisi 70 euroa per kierros, jos hänellä ei olisi pelilippuja myytävänään. Nyt hän maksaa 30 euroa per kierros, mikä on selvästi vähemmän kuin tuo 40 euroa per kierros, jonka hänen pelilippujensa ostajat maksavat. Puhumattakaan green feellä pelaamisesta, joka olisi se ainoa vaihtoehto ilman ko, kentän pelilippuja.

Kovin ovat heppoisia Night Driverin vastaväitteet. Pystyt varmaan parempaankin, kun nukut yön yli, näin uskon.