Re: Golflehden sääntöseikkailut - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötGolflehden sääntöseikkailutRe: Golflehden sääntöseikkailut

#281027 Ilmoita asiaton viesti
PG

Dosto kirjoitti: (24.2.2012 12:35:18)

PG kirjoitti: (24.2.2012 10:54:16)

ts kirjoitti: (24.2.2012 9:24:55)

PG kirjoitti: (23.2.2012 19:15:38) Eihän varapallosta missään vaiheessa tullut pelissä olevaa palloa. Jukka ei lyönyt sitä.

Tuota… oletkos ihan varma, että Jukka ei missään vaiheessa lyönyt tuota varapalloa?

Sanotaan nyt sitten niin, että varapallosta ei missään vaiheessa tullut pelissä olevaa palloa, koska Jukka ei lyönyt sitä kentällä.

Kannattaa tietenkin miettiä, onko tiiauspaikalta lyöty ja varapalloksi tarkoitettu pallo varapallo jo ennen lyöntiä, vai vasta sen jälkeen. Jos se on varapallo vasta lyönnin jälkeen, niin Jukka ei lyönyt varapalloaan missään vaiheessa. Jos se on varapallo jo ennen lyöntiä, niin silloin Jukka oli lyönyt jo kerran varapalloaan. Kallistuisin sille kannalle, että Jukka ei lyönyt varapalloaan kertaakaan. Asialla ei ole kuitenkaan merkitystä casen kannalta, ellei tuossa tiilyönnissä varapallosta tule pelissä olevaa palloa. Tuleeko?

Hyvä kysymys sekin, alkaahan ’Pallo pelissä’ – määritelmä näin:’ Pallo on ”pelissä” heti, kun pelaaja on lyönyt sitä tiiauspaikalla.’ Onko siis tiiauspaikalta varapalloksi lyöty pallo heti pelissä? Jo seuraava lause määritelmässä torpedoi tällaisen ajatuksen (’ Pallo pysyy pelissä kunnes se on reiässä’). Sääntö 27-2 b Milloin varapallo muuttuu pelissä olevaksi palloksi? varmistaa asian. Ei ole. Eikä ole tuleva, jos sitä ei tämän jälkeen enää lyödä.

Siis oletko ihan oikeasti pelannutkin golfia, vai hoitanut koko homman vain kirjekurssilla. Eihän tollasia voi oikeesti funtsia???

Pakko funtsia, jos kysytään: ’Oletkos ihan varma, että Jukka ei missään vaiheessa lyönyt tuota varapalloa?’ Funtsimisessa oli se hyvä puoli, että että jouduin kahlaamaan määritelmiä ja sääntöjä läpi. Tulos oli että, en ole ihan varma, mutta jokseenkin varma, että Jukka ei lyönyt varapalloaan missään vaiheessa. Samalla varmistui kuitenkin se, että Jukan varapallo ei ollut pelissä oleva pallo missään vaiheessa. Kaverin taskussa oleva varapallo on nostettu, se ei siis ole pelissä oleva pallo. Tuota pelipallon ja pelissä olevan pallon eroa kannattaa vielä funtsia. Jatka sinä siitä…;)