Re: Golfautolla pallon yli! - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötGolfautolla pallon yli!Re: Golfautolla pallon yli!

#286665 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

KL kirjoitti: (15.7.2010 21:24:46)

askitformore2 kirjoitti: (15.7.2010 21:10:47)
No ei siitä kyllä rankkuja tullut kun löin sen ilman mitään ihmeitä pois siitä missä se oli. en siis nostanut sitä missään vaiheessa….

Se rangaistus tuli siitä, että ulkopuolinen tekijä siirsi palloasi etkä siirtänyt sitä takaisin alkuperäiselle paikalleen. Tai siis tässä tapauksessa lähelle alkuperäistä, jossa pallon makuu olisi ollut alkuperäisen kaltainen:

Sääntö 20-3
b. Asetetun tai uudelleenasetetun pallon sijaintipaikan luonteen muuttuminen

Mikäli asetettavan tai uudelleenasetettavan pallon sijaintipaikka on tilanteen aikana muuttunut,
(i) on pallo muualla kuin esteessä asetettava mahdollisimman lähelle alkuperäistä sijaintipaikkaansa mahdollisimman paljon muistuttavaan kohtaan, joka on enintään yhden mailanmitan päässä alkuperäisestä paikasta eikä lähempänä reikää eikä
esteessä,

Sääntö 18-1 tuntuu aika usein unohtuvan pelaajilta ja se nimenomaan, että pallo tulee asettaa takaisin. Ulkopuolisia tekijöitä voi olla monenlaisia, kentänhoitajan vaunu, valvojan golfauto, , tuomari, caddie, yleisö, toisen pelaajan jalka, maila tai kärry. Jos esimerkiksi vahingossa potkaisee toisen palloa, siitä pitää kertoa pelaajalle, jonka tulee asettaa pallo takaisin. Jos ilkeä pelikaveri tahallaan astuu pallosi päälle, nosta se vaan iloisesti kuopasta pois ja aseta paikalleen ja näytä sääntö 18-1 hänelle:)