23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitVälineetGolfpallojen valinta?Re: Golf pallojen valinta?

#300484 Ilmoita asiaton viesti
KL

Draivimittasi perusteella mailanpäännopeutta riittää. Sillä on merkitystä palloa valittaessa.

Pehmeät (eli alhaisen kompression pallot) on pääsääntöisesti tarkoitettu alhaiselle mailanpäännopeudelle ja vastaavasti kovat (korkean kompression pallot) suuremmalle mailanpäännopeudelle. Usein on myös niin, että pehmeät pallot tuottavat enemmän kierrettä, mikä on joskus hyvä ja joskus huono asia. Mitä pahempi slaissi, sitä enemmän menee vinoon, jos pallo tuottaa paljon kierrettä.

Monet pelaajat itseni mukaan lukien vannovat lähipelituntuman nimeen, kuten Brockwell tuossa aiemmin. Olen tässä vuosien varrelle kuitenkin antanut itseni ymmärtää, että puttaamisessa kyse on luottamuksesta ja muussa lähipelissä pallon hallitsemisesta. Molemmissa on toki suuresti kyse fiiliksestä. Hyvä fiilis lisää luottamusta ja päinvastoin. Kaikilla palloilla kuitenkin pystyy pelaaja kuin pelaaja hyvään tai huonoon suoritukseen. Viime kädessä ratkaisut tapahtuvat aivan muualla kuin pallon valinnassa.

Peliurani alkutaipaleella pelasin tietenkin sekalaisilla palloilla, mutta aika nopeasti aloin ostaa käytettyjä, mutta tietyn merkin ja mallin palloja. Oliko tuolla sitten mitään merkitystä peliini jää ikuiseksi arvoitukseksi, mutta jotenkin koin sen sopivan itselleni. Toisaalta on tässä yhteydessä mainittava, että ns. löytöpalloillakin voi pelata alle parin, ja jopa ammattipelaaja pystyy huippusuorituksiin yleisesti kivikovana tunnetulla Wilson Ultralla (John Daly voitti jonkun ammattilaiskisan (The Open -95?) ko. pallolla).

Pallonvalmistajien sivuilta löytyy aika hyvää materiaalia asiaan tutustumiseen (mm. Bridgestone). Henkilökohtaisesti pidän sopivaa palloa varsin tärkeänä asiana, mutta siinäkin kannattaa pitää jäitä hatussa. Toistaiseksi lyöntivarmuutesi on varsin keskinkertaista luokkaa, joten pallolla ei liene suorituksen teknisellä puolella niinkään suurta merkitystä. Henkinen puoli on sitten aivan toinen asia. Vanha totuus on, että mikä tuntuu hyvältä, toimii hyvin. Kokeilemalla asia selviää, lykkyä tykö!