Re: Fyysisen kunnon merkitys - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
#218869 Ilmoita asiaton viesti
ts

Saatanallinen kirjoitti: (19.12.2010 12:25:58)
En oikein osannut muotoilla kysymystäni.

Tarkoitan, että ovatko kokemus, lahjakkuus, tekniikka ja oikeanlainen liikkuvuus niin tärkeässä osassa, ettei mailerin hapenottokyvyllä varustettu teräskroppainen kaksvitonen atleetti saa merkittävää etulyöntiasemaa fyysisillä kyvyillään vs. viiskymppinen ’mätisäkki’.

Eli onko lenkkipolkujen tahkoaminen ja punttisalilla ravaaminen ajanhukkaa jos tavoitteena on ainoastaan pelata tuloksellisesti parempaa golfia?

Mulla on paljon kysymyksiä heittää tuohon vastaan.

Missä on lajianalyysi? Kuinka paljon fyysinen harjoittelu pohjaa siihen? Ymmärretäänkö swingitekniikasta tarpeeksi, että lajianalyysi ja fyysinen harjoittelu voisi sen mukaan rakentua?

Yhden asian voin sanoa varmaksi: noita mainitsemiasi asioita ei voi erottaa kokonaisuudesta, vaikka tuolla näyttäisi pelaajia olevankin, jotka eivät muottiin mahdu. He ovat kuitenkin tietyiltä ominaisuuksiltaan vuosien varrella kehittyneet siihen mallin, että suurin osa pystyy hyvää golfia pelaamaan. Ulkomuoto voi hämätä paljonkin ja sen alla piilossa saattaa olla joiltain fyysisisltä osiltaan erittäin hyväsässä kunnossa olevia pelaajia.

Jos halutaan nuo asiat saada nuorena ja nopeahkosti kuntoon, pitää käydä lenkillä, jotta jaksaa treenata lihakuntoa. Pitää treenata lihakuntoa, että pystyy treenaamaan lihasten hallintaa. Pitää treenata liikkuvuutta, jotta voi saada hyödyn irti lihasten hallinnasta.

Valmennuksesta lytönnin osalta siis 5% on swingitekniikkaa ja samalla 98% on swingitekniikkaa. Sitten on taas eri asia mitä kaikkea tuo tarkoittaakaan.