Re: ’Episode 5 – Elitismin vastaisku’ - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistä’Episode 5 – Elitismin vastaisku’Re: ’Episode 5 – Elitismin vastaisku’

#517026 Ilmoita asiaton viesti

Robusto iski ’naulan kantaan’, tämä on selkeä esimerkki epäterveestä ilmiöstä. Tästäkään ei saa syyttää pelaajia, vaan kenttäyhtiöitä.

Näiden ’teeoffgolf’ -klubien liikeidea on lyhyesti seuraava:

– hankkia nimeämättömiä pelioikeuksia kenttäyhtiöiltä, joissa ne on tarkoitettu yritysten pelioikeuksiksi omalle henkilökunnalle ja yritysten vierailijoille – ajatus on hyvä ja kannatettava.

– muutetaan hieman lähtökohtaa ja käytetään tuota ’porsaanreikää’ hyväksi. Siirrettävän pelioikeuden ’poletti’ kiertää kenttää aamusta iltaan ’tosigolfareiden’ bägeissä.

– kierroksia saadaan pelikaudella jopa 500 kpl/nimeämätön pelioikeus. Keskimäärin henk.koht. pelioikeuden haltija pelaa 30… 60 kierrosta kentällään.

– Tuskin yritykset ’viitsivät tai kehtaavat’ kikkailla tuolla nimeämättömällä pelioikeudella ja niinpä toteutuma on keskim. 150 kierrosta/nimeämätön pelioikeus. Kenttäyhtiöiden hinnoittelukin noudattaa samaa kustannusrakennetta.

Onko se nyt muutenkaan mielekästä, että kenttäyhtiöiden pelioikeuksia näin jatkojalostetaan, siinä alkuperäinen ajatus pelioikeudesta hämärtyy ja siirtyy ’kikkailun’ linjalle. Nimeämätön pelioikeus on hyvä idea mutta jollain tavalla pitäsi kenttäyhtiöiden hallita tilanne, miten maksut peritään – on muiden kannalta aivan eri asia kiertääkö poletti 5 vaiko 500 kierrosta.