Re: Dropattu pallo osuu tiitikkuun - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötDropattu pallo osuu tiitikkuunRe: Dropattu pallo osuu tiitikkuun

#279190 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (23.7.2012 12:57:17)

vieraspelaaja kirjoitti: (23.7.2012 12:21:21)
mikä olikaan kentän määritelmä? Onko sen mukaan rajojen sisällä jotain, joka ei kuulu kenttään?

Olen ts:n kanssa samaa mieltä siitä, että pallon droppaamisen salliminen tiitikun päälle johtaisi kummalliseen tilanteeseen. Pelaajallahan olisi täysi oikeus rakentaa tiitikuista vaikkapa pieni hyppyri, jonka avulla hän saisi pallon dropattua raffista väylälle tai vastaavaa. Missään ei nimittäin sanota kuinka monta tiitikkua pelaaja saa droppausalueen rajoille asetella.

Tämä on yksi niistä tilanteista, joissa sääntöjä joutuu tulkitsemaan ja mielestäni tulkinnan pitää olla pelin hengen mukainen. Pallo dropataan kentälle ilman mitään kommervenkkejä.

P.S. Saako muuten sääntöjenvastaista tiitikkua käyttää droppausalueen rajojen merkitsemiseen? Jos saa, niin se avaisi vielä huikeampia mahdollisuuksia. Tikkuhan voisi olla vaikka minkä muotoinen ja aika pitkäkin, jolloin sen päälle osuisi varmemmin ja pallo lähtisi ainakin useimmiten juuri toivottuun suuntaan.

Jos merkiksi asetetun tiitikun päälle pudottaminen ei olisi sallittua, miksi on erikseen pitänyt tehdä sääntö, jonka mukaan merkkaustii tms. ei ole varuste? Jos sellaista määräystä ei olisi, kaikki dropit, joissa pallo osuu tiitikkuun eli pelaajan varusteeseen, uusittaisiin rangaistuksetta, riippumatta siitä, osuuko pallo niihin suoraan vai pompun kautta.
Asettamalla suoraan ja pompusta tiitikkuun osunut pallo erilaiseen asemaan, avautuu tarpeettomia spekulaation aiheita, esim se, mihin pallo tarkasti ottaen ensin osui. Kun joudutaan droppaamaan raffiin, jossa on pitkiä heiniä, ja merkkaustii , ja merkkausnasta on niiden keskellä, joko syvemmällä tai korkeammalla. Jos putoava pallo osuisi liikkuviin korsiin ennen osumistaan tiitikkuun, pallo olisi koskenut ensin heiniin ja sitten vasta tikkuun, jolloin droppi olisi oikea, ja jos se osuisi siihen suoraan, droppi pitäsi uusia.
Mitä tulee väitteeseen, että pelaaja voisi saada etua pudottamalla pallonsa tiin päälle, epäilen, että palloa ei olkapään korkeudelta pudoteta sellaisella tarkkuudella, että lopputulos olisi aina toivottu. Toisaalta, mikään ei estä asettamasta merkkitikkua paikkaan, jossa se saattaisi estää palloa kierimästä pudotuksen jälkeen kuoppaan tai kivikkoon.
Sääntöjen vastainen tii taas on varuste, ja tiirivistö palloon vaikuttamista.