Re: Dropattu pallo osuu tiitikkuun - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötDropattu pallo osuu tiitikkuunRe: Dropattu pallo osuu tiitikkuun

#279180 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (23.7.2012 7:43:41)

vieraspelaaja kirjoitti: (23.7.2012 7:15:37)

ts kirjoitti: (23.7.2012 4:57:36)

vieraspelaaja kirjoitti: (23.7.2012 0:04:28)
[
onko jotain kerrottu, mitä videolla itse asiassa tapahtui? Pitää muistaa, että pelaaja toimi tilanteessa tuomarin ohjeiden mukaan, joten hän toimi oikein, vaikka olisi toiminut sääntöjen vastaisesti. On olemassa deccari, joka koskee hanskan käyttöä alueen merkitsemiseen, jossa on sanottu, että tilanne olisi ratkennut toisin, jos olisi käytetty tiitä.

Siinä deccarissa on eri tilanne ja ratkaisu tapahtuu eri perusteella ja itse asiassa siinä ei puhuta tiistä mitään, mutta pääteltävissä on kyllä että eri tilanne olisi.

Eli tuo deccari on säännön a-kohdan tilanteesta eikä kohdan b, kuten tämä case

säännön mukaan droppi on uusittava, jos pallo pudotettaessa touches any person or the equipment of any player before or after jne. kun merkkaamiseen käytetty Tii ei ole pelaajan varuste, osuiko pallo pelaajaan vai ehkä alueen ulkopuolelle tai kierikö se lähemmäs lippua, kun droppi uusittiin? Merkki on voitu asettaa alueen ulkopuolelle.

Sotket nyt kohdat a ja b.

Tuossa deccarissa otetaan kantaa vain siihen jos pallo dropatessa osuu varusteisiin ja todetaan, että hanska on varuste, eikä pieni esine, kuten tii mualla määritellään.

Säännön kohta taas kertoo, että dropattaessa pallon on ensimmäiseksi osuttava kentän sille alueelle, johon droppi pitää suorittaa. Jos se osuu tiihin, tuo ehto ei ole täyttynyt.

Ja taas pieni ajatus sääntöjen henkeen ja miksi näin: Tuolla tavoin poistetaan pelaajalta mahdollisuus kikkailemalla saada pallo käyttäytymään toisin kuin mitä kentän olosuhteet antavat myöten. Esim droppaamalla tiihin pehmeän maan sijaan, pallon saisi helposti vierimään/pomppaamaan kauemmas ja edullisempaan paikkaan.

jokin syy on ollut siihenkin, miksi on katsottu, että merkki-Ti ei ole varuste, ja miksi kattavassa listassa uusimistilanteita tätä tilannetta ei ole mainittu. Jos säännön henki olisi se, minkä sen väität olevan, myösmerkki-Tii olisi varuste ja siihen osunut droppi uusittaisiin aina.