Re: Driverin loft… - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäDriverin loft…Re: Driverin loft…

#376094 Ilmoita asiaton viesti

Päästiinhän sitä taas kerran asiaan. Alkuperäiseen kysymykseen voi sanoa, että asiasta on muutamassakin alan lehdessä ollut juttu (alunperin Golf Digestin teettämä tutkimus). Sen mukaan vielä 115mph swinginopeudella 11 asteinen tuottaa pisimmän lyönnin.

Pitää kuitenkin ottaa huomioon pari asiaa. Lavan lofti ei yksin kerro kaikkea, vaan tulokulma palloon vaikuttaa tietysti myös. Meillä amatööreillä kun tuo rannekulma tahtoo purkautua liian aikaisin ja lyönti nousee taivaan tuuliin.

Pelkkä korkea launch angle ei tuota hyvää tulosta. Siihen pitää saada vielä yhdistettyä sopivan matala spinni. Nykyaikaisissa draivereissa painopistettä pyritään siirtämään kauas taakse ja alas. Näin saadaan korkeampi lähtökulma samalla loftilla. Pisin lyönti saadaan muuttujista lähtökulma, kierteen määrä ja lähtönopeus. Kun loftia kasvatetaan, lähtökulma paranee ja lähtönopeus huononee. Aina ei siis voi voittaa, eikä edes joka kerta.

Joka tapauksessa suosittelen kokeilemaan suuremmalla loftilla. Itse vaihdoin 11 asteiseen jokin aika sitten ja draivi parani huomattavasti. Lisä lofti auttaa myös mentaalipuolella – lapa on jotenkin helpommin lyötävän oloinen.

Hae muutama demo maila ja nauti testaamisesta.