Re: Dollarinkuva selostajan silmissä - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitRe: Dollarinkuva selostajan silmissä

#490374 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

BenH kirjoitti: (13.6.2006 9:41:56)
Jos kirjoittaa ammatikseen (= saa siitä rahallista korvausta), niin käsittääkseni henkilö tällöin on ammattijournalisti.

Minäkin saan rahallista korvausta aiemmin mainituista kirjoittamisistani, enkä silti ole ammattijournalisti. Useimmat ammattijournalistit hankkivat pääosan ansioistaan toimittajan tms työllä, minä en niin tee.

Sen verran täytyy kiittää, että muistaakseni viimekesäisen – vai koska niitä nyt olikaan – tapaiset Kytäjä-puffit (ja samalla sivun yläreunan kokoinen Kytäjä-banneri hyppii lukijan silmille) ovat vähentyneet Golfpisteessä. Fokus on ollut enemmän kilpagolfissa eli toimituksellinen ote on siis terävöitynyt.

TV-selostukset sitten ovatkin oma juttunsa vaihtelevine kommentaattoreineen. Ymmärrettävästi selostuksissa ollaa suhteellisen heikoilla jäillä, kun kisapaikka saattaa useinkin olla sellainen, josta selostajien omakohtaiset kokemukset rajoittuvat muuhun kuin paikan päällä nähtyyn. Erikoinen asenteellisuus kuitenkin putkahtelee esiin tuolloin tällöin ja joka ei sitä ole huomannut, ei kyllä huomaa mitään. Pidättäytymisen sääntötulkinnoista yms ymmärrän hyvin, sillä TV-kuvasta tilanteen todellinen laita paikallissääntöjä varmasti tietämättä voisi aiheuttaa vain turhaa harmia kaikille.

Journalistiliiton sivuilta muuten löytyy tietoa journalismin pelisäännöistä yms., jos kiinnostaa.

Joku tuolla aiemmin peräsi tietämystäni TT:n taustoista yms. Golfpro-uran tiedän, mutta koulutuksia tai muita asioita en juurikaan kuin Golfpisteen ja Urheilukanavan kautta. Aika surutta sitä muuten poliitikkojakin arvioidaan, vaikkei tiedetä heidän taustaansa tai tavoitteitaan ja niin pitääkin tehdä. Astuessasi julkisuuteen tiedät, että myös arvioidaan julkisuudessa.