Re: Dogleg par4, lipputanko makaa greenillä, pallo kiinni tangossa - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötDogleg par4, lipputanko makaa greenillä, pallo kiinni tangossaRe: Dogleg par4, lipputanko makaa greenillä, pallo kiinni tangossa

#284466 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (23.1.2011 13:52:25)

Rauski kirjoitti: (23.1.2011 12:26:26)

KL kirjoitti: (23.1.2011 0:10:44)

Rauski kirjoitti: (22.1.2011 23:25:21)
On näköjään vastausket jääneet vähiin, mutta tässä ja jatkotapauksissa oli tarkoitus hakea niitä tilanteita jolloin pelaajan olisi käytävä nostamassa maahan jäänyt lippu pystyyn
ilman että rangaistuksia seuraa. Eihän tuo kauhean yleistä ole. mun 4-vuotisen pelihoistorian aikana niin on tapahtunut 4 kertaa eli noin kerran/130 kierroksella ja kerran/2340/greeni.

Sinä kun olet tämän casen isä, niin voisitko kertoa milloin ja minkä säännön velvoittamana pelaajan on/olisi käytävä nostamassa viheriöllä kellallaan oleva lipputanko pystyyn ennen lyöntiään viheriölle?

Btw, minulle ei ole vielä moinen tilanne tullut vastaan kuin ehkä kerran, jos oikein muistan. Siis että lipputanko on ollut kellallaan maassa. Kierroksia on kuitenkin takana semmoiset vajaat tuhat.

No juuri tuotahan tässä haetaan kun en minä ainakaan säännöistä ole löytänyt lipputankoon liittyvää kohtaa, muutakuin silloin kun sitä huolletaan. Onko joku muu sääntökohta jossa pelaaja ei saisi mahdollista hyötyä esim maassa makaavasta tangosta juuri reiän takana. Kysymyshän on aika teoreettinen, me ollaan käyty nostamassa tanko kaksi kertaa par kolmosella toinen oli reiän edessä muutama metri ja yksi sivussa, yksi viikkokisassa ja yksi yhden pelaajan tasoitukirroksella. Kerran par5:llä ja par4 :llä ei käyty kun oli niin paljon sivussa harkkarundilla.

Pelaajalla on oikeus peliä viivyttämättä käydä siirtämässä hänen peliään haittaava liikuteltava haitta, kuten vaikkapa lipputanko. Tässä ei ole mitään epäselvää. Toisen pelaajan pelilinjalta tai sen takaa ei haittoja saa käsittääkseni lähteä siirtelemään, vaikka ko. haitta saattaisi auttaa ko. pelaajaa.

Hankalaksi tilanne menee siinä vaiheessa, jos pelaaja selvästi yrittää hyötyä griinille makaamaan jätetystä lipputangosta. Siinä saatetaan mennä säännön 1-2 alueelle, mutta tarkoituksellisen hyötymisen osoittaminen voi olla vaikeaa.

Poislukien FT ja vastaavat itse menettelisin siten, että jos ollaan lähellä viheriötä, niin siirtäisin peliä haittaavan tai auttavan tangon paikoilleen. Kauempaa vain löisin pallon viheriölle (tai siis sinne päin….). FT:llä pelaajan kannattaisi ottaa yhteys tuomariin ja kysyä miten menetellä. Tuomari luultavasti tulisi laittamaan tangon paikoilleen. Tapahtuman todennäköisyys FT:llä on kuitenkin varsin pieni.

miksi tuomarin pitäisi siirrellä pelaajan puolesta lippua, ja miksi vain maassa makaavaa lippua? Kentällä on paljon muutakin liikuttavaa, josta voi olla pelaajalle haittaa tai hyötyä.