Re: CSA käytäntö - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
#290786 Ilmoita asiaton viesti
KL

Observer kirjoitti: (16.6.2009 23:02:44)
Käytännön tasolla mielestäni keskeisin juttu onkin nyt saada KAIKKI kotimaassa käytettävät kisaohjelmistot sekä tulosluettelot (netissä sekä kisapaikoilla jaettavat paperiversiot) sellaisiksi, että niissä automaattisesti AINA lukee tulosten ohella kierroksen CSA-luku. Lisäksi pitää saada kenttien caddie master -osaston työntekijät ymmärtämään ainakin päällisin puolin, mikä on CSA ja mistä se kunkin kisan kohdalla tarkistetaan. Nimittäin nykyisin jopa liiton kisoissa saattaa jäädä nettitulosluetteloista puuttumaan jonkin kierroksen CSA-luku. Ja puhelimitse kun niitä CSA-lukuja yrittää kenttien cädäreiltä kysyä, niin monen vastakysymys on ollut, että ’mikä ihmeen CSA’…

Hyvä ehdotus tuo lihavoitu. Tosin sen CSA-luvun saa kisojen hcp-tuloksista aika helposti selville laskemalla:

CSA-korjaus = bruttotulos – (pelaajan nettotulos + slope)

Esimerkki: netto 68, slope 6, brutto 75 –> CSA = +1, eli kilpailijat ovat saaneet yhden bogipinnan lisää tulokseensa.

Tämä tietysti edellyttää sitä, ettei bruttotulos miltään reiältä ole lipsahtanut suuremmaksi kuin oma nettotuplabogi. Tietenkin voi käyttää myös vaikka scr-sarjan voittajan tulosta, siinä ei yleensä kovin suuria reikäkohtaisia tuloksia ole.

Yhtä asiaa minä en vain oikein ymmärrä. Mitä joku sillä CSA-kertoimella tekee? Järjestäjä kumminkin ilmoittaa lopulliset tulokset, joissa tuo mahdollinen korjaus on jo tehty. Omia tilastointejaan varten pelaaja voi otattaa kopion tuloskortistaan ja laskea perinteiset bogipisteensä vaikka laskurilla.