Re: Banaani - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötBanaaniRe: Banaani

#280889 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (13.3.2012 23:10:03)

vieraspelaaja kirjoitti: (13.3.2012 21:01:32)

KL kirjoitti: (12.3.2012 21:33:38)
Otahan nyt järki käteen ja mieti sanamuotojen sijaan säännön henkeä. Ei se oikeasti ole niin vaikeaa.

Ei se vaikeaa olekaan. Ne. deccarit, jotka sallivat irrallisten luonnonhaittojen poistamisen asettamispaikalta tai alueelta, koskevat asettamista vapautumisen jälkeen ja siis jonnekin muualle kuin missä pallo aikaisemmin oli. Kun pallo pitää asettaa takaisin/uudelleenasettaa/replace samaan paikkaan, josta se on nostettu, luonnonhaittoja ei saa poistaa. Pelaamattomasta paikasta vapauduttaessa palloa ei rankkarilla aseteta takaisin alkuperäiselle paikalleen, vaan se pudotetaan määrätylle alueelle, toki mahdollisesti hyvin lähelle alkuperäistä paikkaa, tai asetetaan, jos pallo kierii liikaa kaksi kertaa, ja silloinkin asetuspaikka on ainakin jossain määrin sattumanvaraisesti määräytyvä toisen dropin ensimmäinen kosketuspiste kenttään, ei alkuperäinen paikka. Suora asettaminen alkuperäiseen paikkaan olisi sääntörike.

Et siis ottanutkaan järkeä käteen, vaan mietit asiaa jäykästi deccareiden kautta. Toisaalta samaan syyllistyn itsekin tavan takaa…

Olennainen kysymys tässä onkin se, että miksi samasta lopputulemasta pitäisi pelaajaa rangaista eri tavoin. Pitäisikö samalla logiikalla antaa pari penalttia pelaajalle, joka väylälle uponneen (kiistatta oman) pallonsa paikkaa merkitsemättä pyörittelee ja puhdistaa ko. palloaan ennen sen nostamista säännön 25-2 perusteella? Ko. sääntöhän sallii pallon puhdistamisen nostamisen jälkeen, eikö siis ennen?

Itse ajattelen asian niin päin, että jos deccarit eivät taivu omien aivoitusteni tueksi, vika on useammin omissa aivoituksissa eikä ainakaan lähtökohtaisesti deccareissa.

Pitääkö väylälle uponneen pallon paikka merkitä ennen nostamista, eikös se velvollisuus koske vain tapauksia, joissa pallo on asetettava takaisin paikalleen?

Oletko siis sitä mieltä, että on sääntömielessä sama asia jos droppaa kahdesti ja sen jälkeen asettaa (jos pallo vierii liikaa) pallon vaikka kunnostettavan alueen ulkopuolelle tai asettaa pallon takaisin alkuperäiselle paikalleen tunnistamisen tai sen jälkeen kun pallo ei enää auta/häiritse toista pelaajaa? Onko säännöt samat molemmissa tapauksissa myös esim. pallon puhdistamisen suhteen?